Fenerbahçe'nin şampiyonluğa havlu atmasının ardından gözler Vitor Pereira hakkında alınacak karara çevrildi. Şu ana kadar Portekizli teknik adamın kaderiyle ilgili herhangi bir adım atılmazken ortaya bomba Mircea Lucescu iddiası atıldı.

Kulislerden gelen bilgiye göre Başakşehir mağlubiyetinin ardından toplanan Fenerbahçe yönetiminde bazı isimler Pereira için "Hemen gönderelim" diye görüş belirtirken, başkan Aziz Yıldırım takımın kupa finalinde hocasız kalmaması nedeniyle beklemeyi seçtiği öğrenildi.

Lucescu ile ilk görüşme yapıldı

Vitor Pereira ile gelecek sezon yola devam etmeme yönünde bir tavır oluşunca Shakhtar'dan ayrılacağını açıklayan Mircea Lucescu ile tamas sağlando. Ali Yıldırım'ın Rumen hocayla ilk görüşmeyi yaptığı ama Lucescu'nun kendi ve ekibi için istediği astronomik paraların yanı sıra yüksek transfer bütçesi soru işaretleri yarattı.

Lucescu'nun Fenerbahçe'ye maliyeti 60 milyon euro

Shakhtar Donetsk'den yılda 6 milyon euro gibi iyi bir ücret alan Mircea Lucescu, bu maaşın çok da altına inmeyeceği ve en az 2 yıllık imza atacağı öğrenildi. Rumen hocanın yapacağı transferler de maaşların altına yazıldığında 60 milyon euro gibi sağlam bir fatura ortaya çıkıyor. Sarı lacivertlilerin bu maliyeti karşılamak için şartlarını zorlayacağı ve sponsor destekli bu işi çözmek istediği belirtildi.

Lucescu'nun diğer özel istekleri

Daha önce Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştırdığı için futbol kültürünü tamamen bilen Lucescu'nun kafasında bu nedenle soru işaretleri var. Ali Yıldırım ile yapılan görüşmede Rumen hoca isteklerini şu şekilde sıraladı;

1- Eşofman giymem; artık 70 yaşına geldim, bu saatten sonra eşofmanla sahaya inmek yerine takım elbiseyle futbolu yönetmek istiyorum.
2- Teknik direktör olarak oğlum Razvan ile beraber çalışmayı tercih ediyorum.

3- Takımı devralırsam başkan ve yönetimden kimsenin işime karışmasına izin vermem.
4- Transferde tek yetkili ben olurum, takımı oluşturacak futbolcuları kendim seçerim.

5- Futbol takımıyla ilgili kararları tek başına vermek isterim. Tesislerde kimseyi görmek istememem. Önemli zaferler ve galibiyetler sonrası başarıyı tebrik için gelinmesine bir şey demem ama yenilgi ya da kötü gidişte tesislere gelinmesine karşıyım.