Lozan doğumlu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Emre Karadağlı'nın yıldızı her geçen gün artarken, genç oyuncu İsviçreli futbol otoritelerinin gözdesi haline geldi.

Halen Lozanspor Foot Akademisi'nde oynayan ve burada futbol eğitimi alan Karadağlı'nın antrenörü Rafael Sausa, Emre'nin çok büyük bir futbol zekasının olduğunu, küçük yaşta sahip olduğu bu tekniğini de geliştirmesi halinde yıldız bir futbolcu olacağına inandığını söyledi.

Öte yandan kendisi ile ilgilenen ve onun her şeyi olan annesi Firdevs Karadağlı, şunları söyledi;

"Oğlum şu anda 10 yaşında. Küçüklüğünden beri bir futbol hastası olduğunu ailece tespit ettik. Bizler de bu isteğine destek verdik, geceleri futbol topu ile yatıyordu. 4,5 yaşında krampon giymeye başladı. Bizler de gelişmesi için kendisini Lozanspor Foot Akademisi'ne yazdırdık ve orada futbol eğitimini ve bunun yanında da takımda oynamasını sağladı.

Avrupa'nın birçok ünlü kulüplerinden teklifler aldık ancak daha küçük olduğunu ve buradaki futbol eğitimine ve tahsiline devam etmesini istedik. İnşallah başarılı bir futbolcu olacak."

Ailece Fenerbahçeli olduklarını söyleyen Karadağlı, oğlunun aldığı başarı ödülleri hakkında da geniş bilgi verdi

Ayrıca Emre Karadağlı da futbolu çok sevdiğini, Neymar'a olan tutkusundan dolayı onun gibi olmayı hedeflediğini ifade etti. Dört kardeşin en küçüğü olan Emre Karadağlı ayrıca, ilerdeki hedefinin ünlü bir futbolcu olmak olduğunu söyledi.



ZAFER ATAMER - LOZAN /

za(gh)