Şükrü Saracoğlu'nda taraftara kızınca formayı çıkarıp, sahayı terk etmeye kalkması kadar, devre arasında stattan ayrılması ve Teknik Direktör İsmail Kartal'ın takıma verdiği 2 günlük izinde yurt dışına gitmesi de olay olan Emmanuel Emenike'nin Londra seferinin sır perdesi aralandı.
Nijeryalı futbolcu ile ilgili yaşanan ilk kafa karışıklığı nereye gittiğine yönelikti. İlk gelen bilgiler, Emenike'nin Milano'ya gittiğine işaret etti. Daha sonra ülkesi Nijerya'ya uçtuğu iddia edildi. Son olarak Emenike'nin Londra'ya gittiği öne sürüldü. İşin aslı, Emenike önce Milano'ya gitti. İtalya'da bir gün dinlendikten sonra İngiltere'nin yolunu tuttu. Peki, Emenike Londra'ya neden gitti?
 
4 yılda 9.8 milyon euro kazanıyor

Gol atamadığı için bunalıma giren Nijeryalı futbolcunun Londra'da büyü bozdurduğu öne sürülse de işin aslı çok başkaydı. Emenike, Londra'ya büyü bozdurmaya değil, ev almaya gitti. F.Bahçe'de son iki sezonda 4.8 milyon euro kazanan Emenike, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında ise 2.5'ardan toplam 5 milyon euro daha garanti para alacak. Nijeryalı futbolcu, aldığı bu parayı da yatırıma dönüştürüyor. Yatırım için seçtiği yer ise Londra. İngiltere'nin başkenti, şu anda dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip. 1 milyon dolara ancak 25.2 metrekare emlak satın alınabilmesi mümkün.
 
Nijerya'daki ailesini taşıyacak

Emenike de iki günlük izinde gittiği Londra'da emlak piyasasını inceledi. Daha önce görüp beğendiği daireleri gözden geçirdi.  Londra'dan daire alan Emenike, Nijerva'daki ailesini de İngiltere'ye taşıyacak. F.Bahçeli futbolcu, ailesini Nijerya'da kadın ve çocuklara yönelik şiddet haberleriyle gündemden düşmeyen Boko Haram terör örgütünden de uzak tutacak. Kendisi İstanbul'da iken artık aklı ailesinde kalmayacak.

Emenike'nin Londra'dan daire alması, Nijeryalı'ya geçen sezonki Chelsea'nin 16, Tottenham'ın ise 7.8 milyon poundluk tekliflerini de yeniden gündeme getirdi.