İTALYA Serie A takımlarından Lazio, teknik direktör Vladimir Petkovic ile yollarını ayırdı. Temmuz ayında İsviçre Milli Takımı'nın başına geçecek olan Petkovic'in yerine mavi-beyazlı ekibin başına Edoardo Reja getirildi.

Kulübün internet sitesinden yapılan resmi açıklamada, Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan Vladimir Petkovic ve ekibinin işine son verildiği duyuruldu. Son birkaç gündür takımın idmanlarına çıktığı söylentileri dolaşan Brezilyalı Edoardo Reja, Lazio'nun yeni antrenörü oldu. 68 yaşındaki Edoardo Reja Lazio'yu 2010-2012 yılları arasında da çalıştırmıştı.

Lazio Başkanı Claudio Lotito ile Petkovic arasında uzun süredir anlaşmazlıklar vardı. Son olarak Petkovic'in, İsviçre Milli Takımı'na 23 Aralık 2013 tarihinde attığı imza sonrasında önümüzdeki sezon için Ottmar Hitzfeld'in yerine göreve başlayacak olması, bu karardan haberdar olmadığını ifade eden Lotito'yu sinirlendirmişti.

Petkovic'in avukatı Paco D'Onofrio ise yaptığı açıklamada, yönetimle karşılıklı güveni sarstığı ve İsviçre Milli Takımı'yla yaptığı anlaşmayı gizliden yaparak disiplinsizce davranmakla suçlanan müvekkilini, "Bu işe son verme, tamamen haksızdır ve meşru değildir. Müvekkilim kuralları ihlal etmemiştir" diye savundu.

TEMMUZ'DA İSVİÇRE MİLLİ TAKIMI'NIN BAŞINDA

İsviçre Futbol Federasyonu'ndan geçen ay yapılan açıklamada, Petkovic'in 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren İsviçre Milli Takımı'ndaki görevine başlayacağı ve görev süresinin 1 yıl olacağı belirtilmişti. Petkovic'in kontratının, takımı Euro 2016'ya götürebilmesi halinde bir yıl daha uzayacağı duyurulmuştu.

Petkovic, 2011-2012 döneminde yarım sezon Samsunspor'u da çalıştırmış, alınan kötü sonuçlar neticesinde Karadeniz ekibinden de gönderilmişti. Bunun ardından kısa bir süre İsviçre Ligi'nde Sion'da görev yapan Boşnak teknik adam, 2012 yılı Haziran ayında Lazio'nun başına geçmişti.

MURAT YAKIN LAZIO'YU İSTEMEDİ

Serie A'nın 17. haftası geride kalırken Lazio, 20 puanla 10. sırada yer alıyor. UEFA Avrupa Ligi'nde ise iyi bir gidişat sergileyen Lazio, Trabzonspor'un ardından 12 puanla grubu ikinci olarak tamamlayarak tur atlamayı başarmıştı.

İtalyan basınına geçen ay yansıyan haberlerde, önümüzdeki sezon Lazio'nun başına İsviçre'nin Basel takımını çalıştıran Murat Yakın'ın da geçebileceği öne sürülmüştü. Yakın ise, yaptığı açıklamalarla bunun söz konusu olmadığını dile getirmişti. eç (os/fg)