İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da düzenlenen Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Birinciliği final maçında Eskişehir Fahri Günay Ortaokulu, geçen yılın şampiyonu Samsun Ayvacık Mustafa Üstündağ YİBO'yu penaltı atışları sonrasında 6-5 mağlup ederek şampiyon oldu. Kupayı finalde kaybeden Samsunlu kızlar ise gözyaşlarına boğuldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenledikleri 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Birinciliği Finali, bugün Samsun'da oynandı. Finalde Samsun Ayvacık Mustafa Üstündağ YİBO ile Eskişehir Fahri Günay Ortaokulu karşı karşıya geldi. Samsun temsilcisinden Gamze, Eskişehir temsilcisinden de Serpil'in karşılıklı golleri ile 1-1 berabere tamamlanan maçta penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışlarında bir kurtarışa imza atan Ayvacık Mustafa Üstündağ YİBO'nun kalecisi Hatice Üstündağ, kendi kullandığı penaltıyı kaçırınca Eskişehir Fahri Günay Ortaokulu 6-5'lik sonuçla kupaya uzandı. Geçtiğimiz yılın şampiyonu olan Samsun temsilcisi, penaltılarla kaybedilen final sonrasında büyük yıkım yaşadı. Bazı futbolcular bulundukları yere çökerek, bazıları da yere yatarak ağladı. Gözyaşlarına boğulan sporcuları Ayvacık İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve öğretmenleri teselli etti. Kupa töreninin daha sonra yapılacağı belirtildi.

İA(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)