Başkent Ankara, Halkbank ile tarihi bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.

Voleybolda Denizbank Avrupa Şampiyonlar Ligi dörtlü finalleri hafta sonunda Ankara Başkent Spor Salonu'nda Halkbank'ın ev sahipliğinde organize edilecek. Ev sahibi Halkbank, Rusya'dan Zenit Kazan ve Belogorie Belgorod ve Polonya'dan Jastrzebski Wegiel kupayı müzesine götürmek için ter dökecek.

Ankara'nın tarihi bir organizasyona ev sahipliği yapacağını dile getiren Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, "Tarihi bir hafta olacak. Voleybolun en önemli liginin dörtlü finalleri Ankara'da oynanacak. Türkiye'de bir ilk olacak. Federasyon başkanımız Özkan Mutlugil ile önemli kulisler yaptık. Polonya takımı Wegiel ile yarı final müsabakası oynayacağız. Rakibimizi daha önce bir kez yendik. Tek amacımız Cumartesi günkü maçı geçip Pazar günkü finale çıkmak. Ankaralı voleybolseverlerden tarihi güne tanıklık etmesini istiyorum. Biz Halkbank olarak hep ilkleri başardık, bu turnuvada da ilki yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Halkbank Antrenörü Radostin Stoychev ise Polonya temsilcisi Wegiel maçını kazanmaları için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmenin onurunu yaşıyorum. Bu organizasyonun Ankara'da olması beni sevindiriyor. Avrupa'nın en güçlü takımları ile mücadele edeceğiz. Halkbank kadar Türk voleybolunun gelişimi için de bizim başarımız çok önemli. Takım ve teknik heyet olarak maçlara hazırız. Takım olarak en iyi fedakarlığı ve en iyi mücadeleyi veren takım başarılı olacaktır. Biz önce ilk maçımıza konsantre olup sonra final maçını düşünmeliyiz" dedi.

İLK ENGEL WEİGEL

Ankara'daki ilk maç 22 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te iki Rus ekibi arasında oynanacak ve finale yükselecek ilk takım belirlenecek. Saat 17.00'deki günün ikinci maçında ev sahibi Halkbank, Polonya takımı Jastrzebski Wegiel'i geçerek final biletini almaya çalışacak. Kupayı kazanan takım ise 23 Mart Pazar günü saat 17.00'de yapılacak final maçında belli olacak. Kadrosunda Matey Kaziyski ve Osmani Juantorena gibi dünyanın en iyi voleybolcularını barından Halkbank, kupayı müzesine götürerek Türk voleybol tarihine geçmeye çalışacak.

OYUNCULAR NE DEDİ

Can Ayvazoğlu: "Türkiye'ye ilk kez CEV şampiyonluğunu getirdik. Bu kupayı da kazanmak tek düşüncemiz. Bunu yürekten istiyorum. Tek isteğim taraftarlarımızın bizi desteklemesi."

Osmani Juantorena: "Dünyanın en iyi takımları ile oynayacağız. Özellikle Rus takımları çok iyi kadroya sahip. Bizim için ilk maçı kazanıp finale çıkmak çok önemli."

Raphael Oliveria: "Türk değilim ancak diğer arkadaşlarım gibi bir Türk takımında mücadele etmek, savaşmaktan çok mutluyum. Söz veriyorum kazanmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız."

ERCAN ATA - ANKARA / (fotoğraflı)

ea(gh)