Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) İstinye'deki merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuştu.

Gümüşdağ, 2014-2015 futbol sezonuna Beşiktaş Kulübü'nün merhum onursal başkanı Süleyman Seba'nın isminin verilmesinin Türk futbolu için çok önemli olduğunu söyledi.

Aynı zamanda İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün başkanı olan Gümüşdağ, "Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevimden dolayı tüm kulüplerle bu

görüşü paylaştım. 18 Süper Lig kulübünün başkanıyla Süleyman Seba ismi projesini konuştum. Hepsinin mutabakatıyla bu öneriyi kabul ettik. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanımız ile de görüştük. O da bu projeyi destekliyor" dedi.

Süleyman Seba isminin Türk futbolunun marka değerine olumlu yansıyacağını savunan Gümüşdağ, "Süleyman Seba kişiliğinden yansıyacak tüm değerleri özellikle bu sezona taşımak zorundayız. Bu değerler, sevgi, saygı, centilmenlik, dostluk ve kardeşliktir. Maalesef bunları son dönemlerde kaybettiğimizi görüyorum. Bunlara, Süleyman Seba profili katkı sağlayacak. Hepimiz bu değere sahip çıkmalıyız. Kulüp başkanları, yöneticiler, futbolcular, taraftarlar, basın, yani futbolun tüm paydaşlar sahip çıkacak. Böylece, Türk futbolunun azalan marka değeri artar" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam oynanacak İstanbul Başakşehir-Kasımpaşa maçında rakip takımın atkısını takacağını bildiren Gümüşdağ, "Kasımpaşa Kulübü Başkanı Zafer Yıldırım da İstanbul Başakşehir atkısını takacak. Ben, bütün sezon boyunca maçlarda rakip takım atkısını takacağım. Bununla yetmez

ama bu da önemli bir adım. Hepimizin sorumluluğu bir kat daha arttı" şeklinde konuştu.

Öte yandan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin birbirleriyle yaptıkları maçlarda, rakip takım taraftarının deplasmana gitmemesi

kararının yeni sezonda da devam edip etmeyeceği sorusuna Gümüşdağ, "Deplasman yasağını Kulüpler Birliği toplantısında görüşeceğiz. 3 Eylül Çarşamba günü yapacağımız toplantıda bu konuyla ilgili önemli açıklamalarımız olacak. Gündemimiz de var" yanıtını verdi.