Hakan TARHAN, İstanbul- Kulüpler Birliği Vakfı İstanbul'da toplandı.

Kulüpler Birliği'nin The Marmara Otel'de bugün yapılan toplantısına başkanlık eden Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, toplantı sonrası basına açıklamada bulundu.

Yabancı kontenjanıyla ilgili karar aldıkları haberlerine cevap veren Hoşcan; "Yabancı kontenjanıyla ilgili nihai karar yok. Sıfır dediğimiz, versiyon sevilmedi. Kulüp başkanları tarafından yeniden mütalaa edilecek. Devre arasında, yeni sezonla ilgili tavsiyemizi vereceğiz. Tribüne çıkma olayına genel olarak karşıyız. Bunun için bir karar vereceğiz. Oyuncuların tribüne gönderilmesine karşıyız. Artıdan sonra gelenler tribüne gitmesin. Kulüplerin yabancılara ödedikleri maliyetleri düşürmek anlamında bir hareket olur. Tribünde olan yabancı yersiz ve gereksizdir" dedi.

Avrupa Birliği oyuncularına getirilmesinin istenmesiyle ilgili olarak; "AB olayı münferit olarak bir kulübümüzün çalışmasıdır. Bize bununla ilgili bir karar gelmedi. Eğer AB oyuncuların serbestlik gelirse, yabancı sınırının bir anlamı kalmaz" açıklaması yaptı. "FENERBAHÇE YİNE KATILMADI" Toplantıya katılımla ilgili bilgi veren Hoşcan; "Bugünkü toplantımıza 2 kulübümüz vekaleten olmak üzere 13 kulübümüz katıldı.

Fenerbahçe yine katılmadı. Diğer takımların mazeretleri vardı. 2 takım kupadan, 1 takım ailevi durumundan, İlhan Cavcav rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Ancak, ciddi bir rahatsızlığı yok. Nefes darlığı sıkıntısı var, önemsenecek bir durum yok. Kendisinin tüm spor camiasına selamları var." dedi.

Gündemdeki diğer maddeyle ilgili de müzakerelerinin olduğunu belirten Eskişehirspor başkanı; "E-bilet güvenlik tarafının tamamı ile benimsendiğinin ve e-bilet güvenlik yapısının hemen işleve geçirilmesi gerektiğini söyledi. E-Bilet'in ticari boyutuyla ilgili federasyonla görüşeceğiz" açıklaması yaptı. HT (UD)