Ercan ATA, Ankara- Gençlerbirliği ve Kulüpler birliği Başkanı İlhan Cavcav beraberindeki Eskişehirspor kulüp başkanı ve Kulüpler birliği ikinci başkanı Halil Hoşcan ve Gençlerbirliği kulüp saymanı Arif Ölmez ile birlikte Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından basının alınmadığı ziyaret yaklaşık olarak bir saat sürdü. Ziyaretin ardından çıkışta Doğan Haber Ajansı ()'nın sorularını cevaplayan Başkan İlhan Cavcav, e-bilet, kulüpler yasası ve Fenerbahçe kulübünün kendisi hakkında yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Eskişehirspor başkanı Halil Hoşcan ve Gençlerbirliği kulübü mali saymanı Arif Ölmez ile birlikte Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a hayırlı olsun ziyaretine geldiklerini belirten Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, '' Ülkemizin özellikle spor dalında stadyumlarda olan olaylar, çirkin tezahüratlar umumi olarak görüşmede dile geldi ''dedi.

Cavcav, ''Tabii ki bu olayların futbolun içerisinde olmaması gerektiğini sayın bakanımız ile müştereken kararlarını verdik. Pazartesi günü e-bilet ile ilgili saat 12.00'de Türkiye Futbol Federasyonunda, Sayın Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ında katılacağı bir toplantı olacak. E-Bilet ile ilgili kanunun çıkması gerektiğini daha evvel Suat Kılıç Bakanımızda bize iletmişti. Onlarla ilgili çok geniş bir görüşme yaptık. Çok faydalı bir görüşmemiz oldu. Bende uzun yıllardır futbolun içeresinde olan bir kişi olarak, Bakanımız çok genç, hani bir tabir vardır, ''insanın yüzü kalbinin aynasıdır'' derler. Sayın bakanımda yüzü itibariyle hakikaten pırıl pırıl bir insan. Bizde kulüpler birliği başkanlığı ve kulüpler olarak daima Bakanımızın ve Devletimizin hizmetinde olduğumuzu Sayın Bakanımıza arz ettik. Sayın Genel Müdürümüz ve Müsteşarımızındı bizimle birlikte katıldığı görüşme fevkalade geçti. Kulüplerimizin sıkıntılarını ve dertlerini bundan önceki bakanımıza söylemiştik. Yeni bakanımıza da arz ettik. Kendileri Sayın Genel Müdürümüzün daha evvelki olaylardan bilgileri olması nedeniyle o istek ve taleplerimiz hakkında Genel Müdür ile görüştükten sonra bir formül bulacağını bize ifade etti '' diye konuştu Sayın bakan ile kulüpler yasasını da görüştüklerini belirten İlhan Cavcav şunları söyledi, ''Yasanın mutlaka çıkması lazım. Aksi halde kanun Nisan ayından sonra yapılmadığı takdirde her kulüp için 80 veya 100 bin TL civarında bir para cezası kanunen işleyecek. Bu bakımdan kanunun mutlaka çıkması lazım. Ama bizim burada Sayın Bakanımıza değil, pazartesi İstanbul'da Federasyonumuz ile görüştüğümüz zaman hiç olmazsa bu kanunun Mayıs ayında sezon bitiminde bir iki maç kaydırılarak yeni sezonda uygulanmasını talep edeceğiz. Ama olmadığı taktirde devletimizin vereceği karar ne ise ona uymak zorundayız ''dedi. Başkan Cavcav son olarak Fenerbahçe kulübünün yaptığı açıklamaya değinerek, ''bir şey söylemek istemiyorum ve taktiri kamu oyuna bırakmak istiyorum. Aziz Yıldırım sevdiğimiz bir arkadaş. Kulüpler birliği başkanı olarak gördüğüm şartlardan mütevellit kullanmış olduğum bir ifade. Ama ben kendisine hakaret etmedim. Büyük kulüp olmak demek, hiçbir kulüp yok ben varım demek değil. Büyüklük ''Allaha'' mahsus büyük olan insanında küçüklerine yani biz Anadolu kulüpleri olarak onların küçükleriyiz. Bizlere yalnız Fenerbahçe'nin değil, Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un 14 Anadolu kulüplerine sahip çıkmaları gerekir. Aksi halde biz olmazsak onlarında şampiyonlukları olmaz, ''ifadesini kullandı EA(MA)