TFF'nin İstinye'deki binasında yapılan toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman hakkında da çok konuşulacak sözler söyledi.

TFF'nin 6+2 kararı vermesi durumunda ortaya çıkabilecek sıkıntıları kaldıracak. Daha önce TFF'nin Tahkim problemi sebebiyle yabancı sınırlamasına düzenleme yapamayacağı konusunda görüşler belirtilmişti. Bu konuda tek engelin Beşiktaş kulübü olduğu belirtildi.

İşte Cavcav'ın toplantı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklama; "Yabancı konusunda da TFF Başkanı ile yaptığımız görüşme sonucunda 6+2'nin 2014-15, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında uygulanmasını talep ettik. TFF Başkanı da kulüplerden bu hususta yönetim kurulu kararı almak suretiyle talebi tekrar iletmemizi istedi. Biz de 15 kulüp buna mutabık kaldık. 15 kulüp de bu yönetim kurulu kararını alıp gönderecek. Beşiktaş'ın başkanı Fikret Orman bey, "İlhan abi problem yok" dese de 5+0+3'te ısrar etmelerine saygı duyuyorum. Onun görüşüdür. Akhisar da "TFF'ye yazı yazacağız. Kulüpler Birliği'nin kararına saygı duyuyoruz" dediler. Fenerbahçe de "Kulüpler Birliği'nin kararına uyuyoruz ancak Tahkim'e de gitmeyeceğiz" şeklinde yazı yazmışlar. Beşiktaş hiç yabancı oyuncusuz da program yapabilir, bu 17 kulübü bağlamaz. O zaman Türkiye liglerinden çekilecek, başka bir ligde oynayacak. Artık 5 yabancıyla mı oynar, 3 yabancıyla mı onun bileceği iş. Ankara'da 6+2'de herkes mutabık olmasına rağmen Deniz Atalay "Başkanım benim cenazem var ama biz 5+0+3 olarak düşünüyoruz" dedi. Fikret Orman'a telefon açtım "Ya abi sen ne dersen onu yaparız, sen ona bakma" dedi. 4 gün Fikret Orman beyden imza alamadık. Dolayısıyla Beşiktaş'ın görüşlerine saygım var. Bir kulübün hayır demesi bence problem olmamalı" dedi.

E-Bilet uygulaması hakkında da konuşan İlhan Cavcav "E-bilet uygulamasıyla ilgili sıkıntılar vardı. E-bilet uygulayıcısı olan arkadaşlarla bir araya gelerek kulüplerimizin sıkıntı ve düşüncelerini arkadaşlara ilettik. Arkadaşlarımız da tatmin oldu. Onlardan istediğimiz bazı hususlar oldu. Onlar da kulüplere ayrı ayrı ileteceklerini belirtiler" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu da tebrik eden Cavcav "2013-14 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nü canı gönülden kutlarım. Sayın Aziz Yıldırım'a da sağlık ve mutluluk diliyorum. İnşallah hapse de girmez. Futbola hizmet etmiş bir adamdır. Bu benim şahsi ve kişisel düşüncem. Fenerbahçe gibi bir camiaya hizmet etmek ve defalarca şampiyonluk görmek önemli bir olay. Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihine geçecek bir insan. İnşallah o hapis cezasını da yatmadan devletimiz buna bir çare bulur. Ben Kulüpler Birliği başkanıyım. Bunu arkadaşlarla paylaşmadım. Bu düşünceye de hiçbir arkadaşımın karşı geleceğine ihtimal vermiyorum" dedi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören hakkında da yorum yapan İlhan Cavcav kendilerinin TFF Başkanı Demiöreni desteklediklerini belirtti.

İlhan Cavcav "Seçim gibi bir niyetimiz yok. Hem Kulüpler Birliği Başkanlığı yapmış, hem Beşiktaş Başkanlığı yapmış Yıldırım Demirören'in TFF'den istifa etmesi gibi bir talebimiz olamaz. TFF'den neden ayrıldığını Ufuk Özerten'e sordum söylemedi. Yıldırım Demirören'le konuştum, istifasını kabul etmediklerini söyledi. Ancak gelmediği zaman yapacak bir şey kalmaz" ifadelerini kullandı.

SERHAN TÜRK - İSTANBUL /

st(gh)