Ercan ATA, Ankara-

Kulüpler Birliği bugün yaptığı toplantıda 6 Ağustos 2014 tarihinde yapmak üzere seçim kararı aldı.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Mesut Hoşcan, "Toplantıda 1.'si Uyuşmazlık çözüm kurulu ile ilgili olan düzenlemenin şuan ki mevcut haliyle devam etmesini ve yerel mahkemelerin bu konularda vereceği kararlara saygı duyacağımızı belirttik. Kulüplerimizle ortak karar bu şekilde çıktı. Ayrıca, 6 Ağustos Çarşamba günü Kulüpler Birliği Vakfımızın genel kurulunun seçimli olarak genel kurulunu yapma kararını aldık. 6 Ağustos'ta seçimli genel kurula gideceğiz ve yeni dönem başkanımızı belirleyeceğiz. Yaşanan süreçteki konulara kulüpler olarak girmedik. Türk futbolu bu süreçte çok zarar gördü ve yara aldı. Bizler bu işin bir an önce bitmesini istiyoruz. UEFA'da ve CAS'ta bunların sıkıntılarını yaşayan bir başkan olarak da artık Türk futbolunun bu 3 Temmuz sürecinden bir an evvel sıyrılarak kurtulması gerekli. Bu konuda da artık herkesin duyarlı olmasını şahsım adına istiyorum" şeklinde konuştu.

Hoşcan, kulüpler arasında yaşanan gerginliklerle ilgili sorulan bir soruya ise "Bu toplantıda bu gerginliği gündeme getirmedik ve getirmek de istemedik" dedi.

Hoşcan son olarak, "Söylediğim gibi, artık bu süreç bitmesi lazım. Bu yaşananlar hepimizi çok zora soktu. Hepimiz belli birer camiaları temsil ediyoruz ve bu camialara karşı hepimizin sorumlulukları var. Ama, genelde Türk sporuna olan katkılarımızı düşünürsek daha ılıman olmamızda fayda var diye düşünüyorum. Şu ana kadar aday olarak ön plana çıkan bir isim durumumuz yok. Başkanlık konusunda 6 Ağustos'a kadar süre var. Muhtemelen Temmuz'un 21'nde Futbol Federasyonumuzun mali genel kurulu olacak. Bu nedenle bayram sonrasına seçim kararını aldık" ifadelerini kullandı.