Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle Almanya'da eleştiri oklarının hedefi haline gelen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil için babası Mustafa Özil sessizliğini bozdu.

Mesut Özil’in babasından Recep Tayyip Erdoğan’lı fotoğraf için açıklama ile ilgili görsel sonucu

Almanya Milli Takımı’nın yıldızı Mesut Özil’in babası, oğlunun Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte fotoğraf çektirmesi üzerine ülkede günah keçisi ilan edilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Arsenal’de forma giyen Mesut Özil ile Manchester City’nin futbolcusu İlkay Gündoğan, Londra’ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmiş ve bu buluşma Almanya’da eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Dünya Kupası’na tarihinde ilk kez grup aşamasında veda eden Almanya, Mesut Özil ve arkadaşlarının performansını değerlendirirken yıldız futbolcunun babası Mustafa Özil’den çarpıcı açıklamalar geldi.

Mesut Özil’in babası Bild am Sonntag’a verdiği demeçte, oğluyla ilgili açıklamalar yapan Alman Milli Takımı Menajeri Oliver Bierhoff’un son açıklamalarını eleştirdi. Özil, “Ben Mesut’un yerinde olsam, teşekkür eder ‘buraya kadar’ derim. Bu kadar incitme bedel olarak büyük. Mesut’un yerinde olsam istifa ederim” dedi.

Bir süre önce Mesut Özil’in danışmanlığını da yapan baba Özil, oğlunun Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirmesinin iyi bir fikir olmadığını dile getirirken, “Bence iyi bir fikir değildi. Mesut ve Erdoğan ilk kez fotoğraf çektirmedi. Bu fotoğrafın politik bir içerik taşımadığını biliyordum” ifadelerini kullandı.

Yine de oğlunun günah keçisi ilan edildiğini sözlerine ekleyen Özil, “Hep aynı. Kazanınca birlikte kazandık, kaybedince Özil yüzünden. Mesut maçlarda yuhalandı ve günah keçisi ilan edildi. Ben incindiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Almanya Milli Takımı’nın menajeri Oliver Bierhoff daha önce yaptığı açıklamada, “Maalesef Mesut’u ikna edemedik. Bu durumda ondan vazgeçip geçilemeyeceğini düşünebilirdik” ifadelerini kullanmış ancak sonrasında “Kendimi yanlış ifade ettiğim için üzgünüm. Açıklamalarım yanlış yorumlandı” demişti.

FEDERASYON BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel, Türk asıllı milli oyuncu Mesut Özil’den kamuoyu önünde açıklama yapmasını istedi.

Grindel, Kicker dergisine yaptığı açıklamada, Mesut Özil’in şimdiye kadar açıklama yapmayarak sorulara cevap verilmesini bekleyen birçok taraftarı hayal kırıklığına uğrattığını ileri sürdü.

“Bundan dolayı Mesut’un tatilden döndükten sonra kendi çıkarı için de kamuoyu önünde açıklama yapması gerektiği benim için açıktır.” diyen Grindel, Mesut’un hata yaptığını iddia ederek, Türk asıllı oyuncuya bir şans vermenin adil olduğunu savundu.

Grindel, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Almanya Milli Takımı’nda geleceği olup olmadığına ilişkin soruya, “Her şeyden önce milli takım teknik direktörünün analizi önemli. Gerçekten Özil’in açıklamasının taraftarların ve federasyonun sorularını cevaplandıracak şekilde net olmasını ümit ediyorum.” yanıtını verdi.

İngiltere Premier Lig’de oynayan Türk futbolcular Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra’da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişlerdi.

(SKOR)