MUŞ'un merkeze bağlı Köşk Köyü İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Mehmet Çalışçı, basketboldan esinlenerek öğrencileri için 'gog' ismini verdiği oyun geliştirdi. 
Merkeze 43 kilometre uzaklıktaki Köşk Köyü İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan 27 yaşındaki Mehmet Çalışçı, basketbol benzeri oyunu iki yıl önce tasarladı. Elle oynanan ve yatık bir potadaki çemberden geçen her topun sayı olarak kaydedildiği oyunla ilgili Çalışçı, "Köyde bal üretimi yapılıyor. Gördüğüm peteklerine benzeyen yatık pota yaptırdım. Çemberin yerden yüksekliği 1 metre 90 santim. Oyun sahasının boyu 40 genişliği 20 metre. Her iki takım 6'şar oyuncu ile sahada yer alıyor. Oyun süresi iki devre halinde ve toplam 80 dakika. İstediğiniz kadar oyuncu değiştirme ve mola alma hakkı var. Basketboldaki terimleri şiveye göre uyarladım. Örneğin; basketbolda, atıştan sonra çemberden seken topun herhangi bir oyuncu tarafından yakalanması veya tutulmasına 'ribaund' bizde 'alkaç' deniliyor. Köylü çocuklar futboldan daha çok bu oyunu seviyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvurduk, oyunun tescil edilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Köydeki çocuklar gog oyununu çok sevdiklerini belirterek; kendilerine forma, top, malzeme yardımında bulunulmasını istedi. MA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)