Kosova Futbol Milli Takımı'nın Haiti ile gerçekleştirdiği ilk uluslararası dostluk maçının ardından, ikinci karşılaşmanın Türkiye ile yapılacağı iddia edildi.

Kosova basınına göre, Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokrri ve Genel Sekreter Eroll Salihu, Türkiye'ye gelerek Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile görüştüler.

Kosova basını, bu görüşmenin olumlu geçtiğini ve Kosova - Türkiye dostluk maçının 21 ya da 22 Mayıs 2014 tarihinde oynanmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

Bu arada Kosova Başbakanı Haşim Taçi'nin, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, Kosova - Türkiye maçının oynanması için destek isteyeceği de gelen bilgiler arasında.

Kosova Milli Takımı'nın savunma oyuncusu Loret Sadiku da, Haiti ile oynadıkları maçın bir gün sonrasında yaptığı açıklamada, gelecek mücadelenin Türkiye Milli Takımı ile yapılacağını ifade etti. "İnanıyorum ki, oynayacağımız ikinci maç Türkiye ile olacaktır" diyen Sadiku, Haiti ile yapılan ilk uluslararası karşılaşmanın Kosova için iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

TURAN KASAP PRİŞTİNE /

tk(gh)