UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final kapısına dayanmasına rağmen şu ana dek Türkiye Futbol Federasyonu’ndan hakkettiği desteği alamayan Konak Belediyespor, organizasyona ismini veren UEFA’da da üvey evlat muamelesi görüyor.
Erkeklerde ülkemizi Galatasaray’ın temsil ettiği Şampiyonlar Ligi’nde kulüplere ilk adım olan play off turunda bile ayak bastı parası olarak 2 milyon 100 bin Euro veren UEFA, kadın futbol takımlarını çeyrek finale kadar yalnızca yol parası veriyor.
Erkeklerde play off turundan sonra gruplara kalan kulüplere 8 milyon 600 bin Euro "Hoş geldin" primi veren UEFA, ilk eleme turunda 3 milyon 500 bin, çeyrek finalde 3 milyon 900 bin, yarı finalde 4 milyon 900 bin, finalde ise kaybedene 6 milyon 500 bin, kazanana 10 milyon 500 bin Euro ödül dağıtıyor. Kadınlar organizasyonunda çeyrek finale kadar sadece masrafları karşılayan UEFA, çeyrek finalde 25 bin, yarı finalde 50 bin, finalde ise kaybedene 200 bin, kazanana 250 bin Euro ödül veriyor.
UEFA, erkeklerde galibiyeti 1 milyon, beraberliği 500 bin Euro ile ödüllendirirken, eleme grubu ve ilk turda 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek son 16’ya kalan Konak, masraflara karşılık sadece 40 bin Euro aldı. Kadınlarda son 8’e kalan takımlara ödül veren UEFA, çeyrek finalde 25 bin, yarı finalde 50 bin, finalde kaybedene 200 bin, kazanana 250 bin Euro ödül dağıtacak. Spor Bakanlığı ön eleme grubunden çıkmayı başaran ilk Türk kadın futbol takımı olan İzmir temsilcisine 100 bin TL prim göndermişti.
NEULENGBACH MAÇI 10 KASIM'DA
Şampiyonlar Ligi’nde ilk turda Polonya’nın Raciborz takımını eleyen Konak Belediyespor’un ikinci tur programı netleşti. Mavi beyazlı ekip, Avusturya temsilcisi Neulengbach ile ilk maçı 10 Kasım Pazar günü saat 13.00’te Alsancak Stadı’nda oynayacak. Rövanş karşılaşması ise 14 Kasım Perşembe saat 19.00’da Viyana’da. Bu arada kaleci Fatma, Didem Taş, Didem Karagenç, Esra, Sibel, Sevgi ve Gamze, 31 Ekim’de Adana’da İngiltere ile oynanacak Dünya Kupası eleme grubu maçı için A Milli Takım’a davet edildi. MK(YC/AÖ)