UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1. Eleme Grubu'ndaki ilk maçında ev sahibi Letonya'nın Rigas FS takımını 11-0 mağlup ederek tarihi bir galibiyete imza atan Konak Belediyespor, gruptaki ikinci sınavında yarın Belarus temsilcisi FC Minsk'le karşı karşıya gelecek.
Letonya'nın başkenti Riga'da Arkadija Stadı'nda TSİ ile 13.00'de başlayacak müsabakayı Norveç Federasyonu'ndan Marte Soro yönetecek. Grubun en zayıf takımı olan Rigas FS karşısında aldıkları 11 gollü galibiyetin kendilerine moral verdiğini söyleyen teknik direktör Hüseyin Tavur, "FC Minsk ve FC Zürih'le oynayacağımız son iki maçı da kazanıp, son 32'ye kalmak istiyoruz" dedi.
Konak Belediyespor'un sahaya Fatma - Berna, Sibel, Esra, Didem, Cansu Yağ, Yaşam, Yağmur, Tata, Ebru ve Cosmina on biriyle çıkması bekleniyor.
COSMİNA'DAN REKOR
Konak Belediyespor'un Romen oyuncusu Duşa Cosmina, Rigas FS ile oynanan ilk maçta rakip fileleri 5 kez havalandırarak kendi rekorunu kırdı. Yıldız futbolcu, devler arenasında bugüne dek forma giydiği 28 karşılaşmada 23 gol atarak büyük başarı elde etti.