SPOR Toto 2'nci Lig Ekiplerinden  Kızılcahamamspor isim değişikliğine giderek Gölbaşı Spor oldu. Gölbaşı Spor Kulübü Onursal Başkanı Doğan Çağatay, Ankara Konya yolu kenarından bulunan futbol sahasında yapılan antrenman sonrası yaptığı açıklamada, isim değişikliğine gittiklerini belirterek "Gölbaşımızın artık iki ayrı futbol kulübüne sahip oldu. Amatör ligde Gölbaşı Belediye Spor Kulübü ve 2'nci Lig'de Gölbaşı Spor olmak üzere iki futbol takımı birden Gölbaşı'nı temsil edecek. Gölbaşı Spor futbol takımımızın forma rengini de Mavi, beyaz, yeşil renkleri olarak belirledik. Ayrıca Gölbaşı Spor logomuzu da Sevgi çiçeği ve göllerimizden esinlenerek güzel bir logo yaptık" dedi.
Yıllardır Gölbaşı Spor'un profesyonel ligde olmasını istediklerini belirten Doğan Çağatay, "Hayalimiz gerçek oldu. Bundan sonra Gölbaşı'nın adını profesyonel ligde duyuracağız ve ilk hedefimiz bu yıl şampiyon olarak PTT 1'inci Lig'e çıkmak olacak. Bundan sonra Gölbaşı Spor maçlarını kendi sahasında yapacak. Bu yıl güçlü bir kadro oluşturduk, yurt dışından ve içinden iyi transferler yaptık. Güçlü teknik ekip ve kadromuzla iyi bir lig çıkartacağımıza inanıyorum. Gölbaşı Spor'un Gölbaşımızın tanıtımında çok büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. Çağatay, amatör ligde mücadele eden Gölbaşı Belediye Spor ile koordineli çalışıp, burada oynayan amatör futbolcuları, genç yetenekleri profesyonel Gölbaşı Spor futbol takımında değerlendirip, önlerini açacaklarını belirtti.
GÖLBAŞI HALKININ DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ
Gölbaşı Spor teknik direktörü Sedat Özbağ ise tüm ilçe halkının yeni takımlarına desteklerini beklediğini belirtti. Özbağ, "Yeniden yapılanma içerisinde olan bir Gölbaşı var. Çoktandır profosyonelliği tatmamış, yıllardır bu hasret içerisinde olan bir Gölbaşı var. En iyi şekilde Gölbaşı Spor'a hizmet etmek gerekir. Lig için hazırlıklara başladık. Lige kadar takımımızı hazır hale getireceğiz. Zorlu bir ligde mücadele edeceğiz. Bulunduğumuz ligde yılların başarılı takımları var. Biz de bu takımlara karşı en iyi mücadelemizi vereceğiz" dedi.
İLK MAÇINDA GÖZTEPESPOR'U KONUK EDECEK
Gölbaşı Spor, ilk maçını Göztepe Spor ile 31 Ağustos Pazar günü kendi sahasında oynayacak. Onursal Başkan Doğan Çağatay, "Tüm Gölbaşı halkını Gölbaşı Spor'un profesyonel ligde oynayacağı ilk maçına şimdiden davet ediyor, bu önemli maçta yeni takımlarını yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI