İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUNLU başpehlivan Fatih Atlı, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Atlı'nın başarısı ile gururlandıklarını belirten Vali Hüseyin Aksoy, "Samsun güreşte efsaneler yetiştiren bir kent. Genç güreşçilerimiz de bunları örnek almalı" dedi.
653'nücü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Fatih Atlı, antrenörü Bayram Ertan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Metin Çalışkan ile birlikte bugün Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Ziyarette Vali Aksoy'a güreş hayatından bahseden Fatih Atlı, "İnşallah aynı başarıyı 2 kez daha tekrarlarım ve altın kemeri memleketime getiririm" dedi. Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen Vali Hüseyin AKsoy ise "Samsun güreş sporunda efsane sporcular yetiştirmiş bir kent. Yaşar Doğu, Mustafa Dağıstanlı gibi sporcuları yetiştiren bir kentte şimdi de Türkiye’nin en önemli güreş meydanlarından biri olan Kırkpınar’da başpehlivan olmuş Samsunlu bir güreşçimiz var. Ben kendisini kutluyor, tebrik ediyorum. Başpehlivanımızın başarısından hepimiz büyük bir sevinç ve gurur duyduk. Onun bu başarısı Samsunumuza büyük bir güç ve onur vermiştir. Genç güreşçilerimiz ve güreş sporuna ilgi duyan gençlerimiz Fatih Atlı’yı örnek alıp bundan sonraki spor yaşantılarında bu örnekle yollarına devam edecekler" diye konuştu.
Vali Aksoy, ziyaretin sonunda 653'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı’ya günün anısına Atatürk Anıtı tablosu hediye etti.

FOTOĞRAFLI