PTT 1'inci Lig’in iddialı takımlarından Balıkesirspor, transferi yılan hikayesine dönen Galatasaray’ın eski kalecisi Richard Kingson’a imzayı attırdı.
Gana Milli Takımı’nın da kaptanı olan 35 yaşındaki file bekçisi, bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini sezon sonuna kadar kırmızı beyazlı renklere bağlayan mukaveleyi imzaladı. Son olarak Kıbrıs Rum Kesimi’nde Doxa Katokopias’ta forma giyen Kingson, "7 yıl sonra vatanıma, Türkiye'ye döndüğüm için çok mutluyum. Tek hedefim Balıkesirspor'la şampiyonluk yaşamak ve Süper Lig’e çıkmak" dedi.
Galatasaray’da oynadığı dönemde Türk vatandaşı olurken Başkan Faruk Süren ve Asbaşkan Ergun Gürsoy’dan esinlenerek Faruk Gürsoy ismini alan Kingson, Hakan Şükür’e olan hayranlığı yüzünden de oğluna yıldız futbolcunun adını koymuştu. Kingson, ilk kez 1996 yılında geldiği Türkiye’de bulunduğu süre içinde Galatasaray’ın yanı sıra Ankaraspor, Sakaryaspor, Göztepe, Antalyaspor ve Elazığspor’da forma giydi. İngiltere Premier Ligi’nde Birmingham City, Wigan Athletic ve Blackpool kulüplerinde görev yapan tecrübeli kaleci ülkesinde 90 kez milli oldu.