Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından mücadele ettikleri sıkletler de Dünyanın en iyi güreşçileri seçilen Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, ASKİ Spor'un yeni tesislerini gezerek birlikte antrenman yaptılar.

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ile Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül, 23-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek Başbakanlık Kupası öncesinde formasını giydikleri ASKİ Spor'un antrenmanında bir araya geldiler.

Milli mayo altında birçok başarı kazanan ve bu başarılarının devamını getirmek isteyen milli sporcular, antrenmanı takip eden basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

AVRUPA ŞAMPİYONU AKGÜL: "DÜNYA ŞAMPİYONASI'NIN FAVORİ GÜREŞÇİLERİYİZ"

Grekoromen stilde zirveye yer alan Rıza Kayaalp ile teknik ve taktik anlamda çok şey paylaştıklarını belirten Avrupa Şampiyonu Taha Akgül, "Eylül ayında Özbekistan'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarını tam gaz sürdürüyoruz. Avrupa'da altın madalya kazanarak favori olduğumuzu ispatladık. Dünya şampiyonasında da kürsünün ilk sırasında yer alarak şanlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA ŞAMPİYONU KAYAALP: "MESAİMİZİ DÜNYA ŞAMPİYONASINA HARCIYORUZ"

Bütün mesailerini Dünya Şampiyonası için harcadıklarını dile getiren Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ise, bu hafta sonu Ankara'da organize edilecek Başbakanlık Kupası'nın ardından zorlu bir kamp sürecinin kendilerini beklediğini vurgulayarak, "Serbest ve grekoromen milli takımları birlikte kamp yapacağız. Biz de Taha ile daha çok birlikte çalışma fırsatı bulacağız. Dünya şampiyonası öncesinde katılacağımız turnuvalarda da rakiplerimize korku salarak hazırlıklarımızı tamamlayacağız. İnşallah dünya şampiyonasında ülkemize altın madalya kazandıracağız" açıklamalarında bulundu.

İki milli güreşçinin dişe diş mücadelesine sahne olan antrenmanın ardından AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, sporculara baklava ikram ederek kendilerine başarılarının devamını diledi.

ERCAN ATA- , ANKARA

EA(UD)