DÜNYA Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nda kazandığı altın madalyanın sevincini yaşayan 'Arap kızı' lakaplı milli sporcu 25 yaşındaki Funda Diken, "Sponsor bulunduğu takdirde, başarılarımı artırmak istiyorum" dedi.
Geçen hafta Antalya'da Wako Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden Funda Diken, rakipleri Portekiz, Macaristan ve Polonyalı sporcuyu yenerek finale çıktı. Finalde Tacikistanlı Zuhro Kholova ile karşılaşan Funda Diken, rakibini 3-0 yendi.
Kick Boks, Muay-Thai ve Wushu'da dünya şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa şampiyonluğu da bulunan Funda Diken, Türkiye'ye başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi. Sponsoru olmadığı için Avrupa'dan gelen ödüllü maç tekliflerini geri çevirmek zorunda kaldığını belirten Funda Diken, şunları söyledi:
"Spora 2009 yılında başladım ve çok kısa sürede bir çok uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettim. Maçlarımdaki ihtiyaçlarımı kendi cebimden karşılıyorum.  Milli takımdayken federasyon yardım ediyor. Hollanda ve Belçika'dan maç teklifleri var ama maddi imkansızlıklardan gidemiyorum."