KIBRIS'ta futbolun birleştirilmesi adına Türk ve Rum futbol federasyonlarının attığı adımlar Zürih'te imzalanan anlaşmayla sonuca ulaştı.
FIFA'nın resmi sitesinden alınan bilgiye göre, anlaşmaya KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Rum Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Kutsokumnis, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini imza attı. Anlaşmaya göre, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, KOP'un üyesi olurken, futbol takımları KOP'un dolaylı üyesi olacak. Futbolun organizasyon, kontrol ve yönetimi KOP'ta olurken, KOP aynı zamanda FIFA ve UEFA'nın resmi üyesi sıfatıyla Kıbrıs'taki tüm uluslararası futbol organizasyonları konusunda yetkili olacak. İki taraf ayrıca, varılan anlaşmanın uygulanmasını sağlayacak bir yönetim komitesi oluşturulmasına da karar verdi.
FIFA Başkanı Sepp Blatter anlaşmayla ilgili olarak, "KOP ve KTFF bugün dünyaya futbolun sorunlu bölgeleri nasıl birleştirici bir köprü vazifesi görebileceğini ispatladılar. UEFA ve iki federasyona bu üstün çabalarından ve katkılarından ötürü teşekkür ederim" dedi.
Anlaşmadaki maddeye göre, anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için her iki futbol federasyonu yönetim kurulundan onay alması gerekiyor. AR(OSZ/FG)