Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, uzun süren tartışmalardan sonra gurbetçi futbolcu İlkay Gündoğan'ı milli takım kadrosuna aldı. Türk taraftarlar, İlkay'ın milli takımı bırakması için kampanya başlatmıştı.

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, merakla beklenen kadroyu açıkladı.

23 kişilik kadroda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrası Almanya'da yoğun eleştirilere neden Türk asıllı İlkay Gündoğan da yer aldı.

ALMAN MİLLİ TAKIMINDA OYNAMAKTAN GURUR DUYUYORUM DEMİŞTİ

Gurbetçi oyuncu İlkay Gündoğan, bugün yaptığı açıklamada Almanya Milli Takımını bırakmayı düşünmediğini belirtmiş ve "Mesut Özil ile karakterlerimiz farklı" demişti.

İlkay Gündoğan şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Bu dönemi atlatabilmek önemli. Son yıllarda sakatlığım sebebiyle milli takımdaki birçok güzel anı kaçırdım. Bu sebeple milli takıma borçlu hissediyorum. Ne yazık ki Dünya Kupası büyük başarısızlıktı. Almanya için oynamaktan gurur duyuyorum. Şans verildiği sürece devam etmemek için bir neden göremiyorum."

NELER YAŞANMIŞTI

Almanya-Avusturya hazırlık maçında Alman taraftarlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ı protesto etmişti.

BAŞKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMELERİ ELEŞTİRİLMİŞTİ

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Mayıs ayının ortasında Londra'daki bir otelde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişlerdi. Özil ve Gündoğan, Erdoğan'a takımları FC Arsenal ve Manchester City'nin formalarını takdim etmişti. Gündoğan'ın formasının üzerindeki "Sayın Cumhurbaşkanıma saygılarımla" yazması dikkati çekmişti. Bu buluşmada çekilen fotoğraf, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştı.

GELEN YOĞUN TEPKİLERDEN SONRA MESUT ÖZİL, ALMAN MİLLİ TAKIMINI BIRAKMIŞTI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la çektirdiği fotoğraf sonrasında Almanya'da tepki çeken ve Dünya Kupası döneminde de birçok saldırıya uğrayan yıldız futbolcu Mesut Özil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Almanya Milli Takımını bırakmıştı.