2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda; A Milli Takımımız, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 mağlup oldu. Sayısız gol pozisyonuna girdiğimiz, penaltımızın verilmediği mücadelede; 8. dakikada Umut ile öne geçtik. 16'da tanıdık bir isim olan Sivok skoru eşitledi. 58'de Dockal maçın sonucunu belirledi: 1-2 
Çağrı karşılıksız kaldı

Çek Cumhuriyeti maçı öncesi taraftarlara yapılan çağrı cevapsız kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu ve milli takımlar futbol direktörü Fatih Terim taraftarlardan maça ilgisi göstermesini istemişti ancak 52 bin kapasiteli Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda tribünlerin büyük bir kısmı boş kaldı. Karşılaşmaya beklenenden daha az seyirci gelmesinde 50 ile 120 TL arasında değişen bilet fiyatların da etkili olduğu belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun başlattığı VE Ay Yıldızlı futbolcuların da videolu kliplerle taraftara seslendiği " Kırmızı ile gel, beyaz ile gel' sloganı da etkili olmazken, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın koltuklarına maç öncesinde Türk Bayrağı bırakıldı.

'Büyük' Adem

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan karşılaşmada dağıtılan esame listesindeki bir ayrıntı da dikkat çekti. 23 kişilik kadroda bütün futbolcuların ismi ve soyismi sırasıyla yazılırken sadece Adem Büyük'ün ismi Büyük Adem olarak yazılması gözden kaçmadı. Süper Lig'de formasını giydiği Kasımpaşa takımının taraftlarları da golcü futbolcuyu tribünlere 'Büyük Adem' olarak çağırması ilginç bir tesadüf olarak kayıtlara geçti.

Kadıköy’de mehter marşı!

TÜRKİYE A Milli takımı ısınmak için sahaya çıkar çıkmaz Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda mehter marşlı motivasyon taktiği devreye girdi.
90 dakika öncesinde Ay Yıldızlı futbolcular sahaya çıktığında stat hoparlöründe mehter marşı çalınarak oyuncuların ve taraftarın kritik 90 dakikaya motive olması sağlanmaya çalışıldı.