SAMSUNSPOR'un 20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanına giderken Havza İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren futbolcularından Zonguldaklı Muzaffer Badalıoğlu, ölümünün 25'inci yılında mezarı başında anıldı.
Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen anma törenine, milli futbolcu Muzaffer Badalıoğlu'nun babası 83 yaşındaki Emin, annesi 82 yaşındaki Aysel, eşi 53 yaşındaki Şükran ve kızı 28 yaşındaki Selen Badalıoğlu ile Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Zonguldak Kömürspor Antrenörü Cahit Terzi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ve taraftarlar katıldı. Törene Samsunspor Kulübü ise çelenk gönderdi.
Kuran okunması ve dua edilmesinin ardından ziyaretçiler mezara karanfil bıraktı. Anma programı sırasında anne Aysel Badalıoğlu ve kızı Selen Badalıoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.
Babası öldüğünde henüz 4 yaşında olduğunu belirten Selen Badalıoğlu, "Babamdan hiçbir şey hatırlamıyorum. Babamı fotoğraflardan ve videolardan hatırlıyorum. Kafamda herhangi bir belirgin anı yok. Her anma programında acılarımız tazeleniyor, hüzünleniyorum. Tanıma fırsatım olmadı, tanımayı çok arzu ederdim. Çünkü hakkında çok güzel şeyler söyleniyor. Hala hatırlanıyor, hala insanlar onunla gurur duyuyor. Dolayısıyla çok tanımayı arzu ederdim. Bir özlem, bir hasret var. Babamın olmasını istediğim anlar var ama kader böyleymiş" dedi.
Şükran Badalıoğlu ise insanların eşini her ölüm yıldönümünde mezarı başında anmasının kendisini hem hüzünlendirdiğini hem sevindirdiğini söyledi.
Kentte, Muzaffer Badalıoğlu anısına futbol turnuvası düzenleneceği belirtildi.