KAYSERİSPOR Başkan Recep Mamur, 2-0 yenildikleri Bursaspor maçının hakemlerine büyük tepki gösterdi, "Bir takımın hakkının nasıl gasp edildiğini canlı olarak izledik. Hakemlerin görmedik, dediği pozisyonları gördük. Bunun adı hak gaspıdır" dedi.
Cleyton'a 89'uncu dakikada, Abdullah'a da 90+4'üncü dakikada kırmızı kart gösterildiğini, Salih’in de gördüğü sarı kart nedeniyle bu hafta Galatasaray ile oynacakları maçta cezalı duruma düştüğünü, gollerin de 90+3 ve 90+8'inci dakikada atıldığını hatırlatan Kayserispor Başkanı Mamur, şu iddialarda bulundu:
"Uzatma dakikalarında yaşananları, maçı yöneten hakemlerin acizliğini, haksızlığını herkes gördü. Bu dakikalarda sahada yaşananlar, başta orta hakem Ali Palabıyık’ın haksız kararları, çalamadığı düdükler, bize pahalıya mal oldu. Bırakın 1 puandan olmayı, önemli maçlarımız öncesi takımımızı 3 kişi noksan bıraktı. Türkiye spor kamuoyu, futbol camiası bir takımın nasıl çalındığını, bir takımın hakkının nasıl gasp edildiğini canlı olarak izledi. Hakemlerin görmedik dediği pozisyonları gördü. Bunun adı hak gaspıdır, emek hırsızlığıdır."
PEHLİVAN:"HAKEMLERE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"
Basın sözcüsü Rifat Pehlivan ise takımının Bursa’da katledildiğini, futbol adına hakemlerin vebal altında olduklarını öne sürerken şunları söyledi:
"Hakemlerin tümüne hakkımız helal etmiyoruz. Bir takımın emeğine, gösterdiği mücadeleye ancak bu kadar engel olunur. Rakip takımın sertliklerine göz yuman, sadece bizim 2 oyuncumuzu kırmızı kartlarla oyun dışı bırakan ve haksız sarı kart göstererek futbolcularımızı sindiren hakem Ali Palabıyık ve yardımcıları, (görmedik) gibi basit bir kelimenin arkasına sığınarak puanımızı aldı, bizi 3 önemli eksikle karşıya bıraktı."
"GEÇEN HAFTA DA AYNISI OLDU"
Futbolculardan Salih Uçar ise sosyal medyada maçla ilgili olarak, "Bizi bu haksızlıklar yaralamıyor bizi daha da güçlendiriyor. Herkesin başına gelmeden kimse anlamıyor. Önce kırmızı kart verildi, sonra ofsayt görülmedi. Geçen hafta da aynısı oldu, golümüz verilmedi" diye yazdı.
"HAKEMLER YÜREKLİ OLMALI"
Takım kaptanı Abdullah Durak’da sosyal medyada kırmızı kart gördüğü karşılaşmayla ilgili sitemini, "Hakemler de insandır. Sen korkmazsan bizim canımız yanmaz. En acısı da çıkıp (Olur böyle hatalar) denmesi. Biz Türkiye’de ancak günü kurtarırız. Asla da ilerleyemeyiz. Çünkü bize, hakemlerimize, futbolcularımıza göz değil, yürek lazım" diye anlattı. OE(OE/AÖ)