FUTBOL Federasyonu'nun verdiği 1 maçlık seyircisiz oynama cezasına tepki gösteren Kayserispor Genel Sekreteri Rifat Pehlivan, "Federasyon ve kurulları bizi hedef seçmiş. Üstümüze üstüme geliyorlar"  dedi.
Rifat Pehlivan, Profesyonel Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 1 maçlık seyircisiz oynama cezasının Kayseri Erciyessporla oynayacakları Kayseri derbisine denk getirilmesinin anlamlı olduğunu vurgularken şöyle konuştu:
"Kayseri takımları, sezon başından bu yana Yıldırım Demirören başkanlığındaki Futbol Federasyonu ile kurullarının inanılması güç kararları ile adeta yıkılmak isteniyor. Deplasman takımlarının küfürsüz ve olaysız en rahat futbol oynadığı yer Kayseri. Buna karşın kulüp başkanımız, yöneticilerimiz, oyuncularımız akla hayale gelmeyen bahanelerle en ağız cezalarla cezalandırılıyor. Sakatlıklarla boğuşurken, ortaya bir de federasyonun cezaları çıkıyor. Fonseca, adam öldürmüş gibi 4 maç ceza alıyor. Başka takımların kasıtlı tekme atan, küfür eden, seyirciyle dalaşan futbolcuları ise 2 maç ceza alıyor. Başkanımız Recep Mamur’a 3 ay ceza veriliyor. 50 taraftarla gittiğimiz Sanica Boru Elazığspor deplasmanında , ev sahibi ekip küfür üstüne küfür ederken bizim seyircimize ceza veriliyor. Kendi evimizdeki oldukça temiz geçen Gençlerbirliği maçında federasyon başkanı aleyhine 33 saniye bağırıldı, diye saha kapatılıyor. İkinci yarıda deplasmanda oynadığımız Sivaspor, Sanica Boru Elazığspor maçları ve kendi evimizde oynadığımız Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarında ard arda seyircimiz bahane edilerek, cezalar yağıyor. Hak ve adalet istiyoruz."

OE(OE/AÖ)