ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde ikinci devre hazırlıklarını sürdüren Spor Toto Süper Lig takımlarından Kayserispor'un yeni teknik direktörü Jose Dominguez, "İlk hedefimiz ligde üst sıralara çıkmak" dedi.
Kayserispor, teknik direktör Robert Prosineçki'nin istifa etmesinin ardından, Portekizli teknik direktör Jose Dominguez ile 1,5 yıllık sözleşme imzalandı. Belek Turizm Merkezi'nde dün sözleşme imzalayan Jose Dominguez, bugün kulüp menajeri Süleyman Hurma ile Kempiski Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Süleyman Hurma, uzun süredir teknik direktör arayışı içinde olduklarını söyledi. Eski teknik direktör Robert Prosineçki'nin 3 kez istifa ettiğini kaydeden Hurma, "Artık yapacak bir şey kalmamıştı. Yeni bir teknik direktörle buradayız. Bundan sonra tek hedefimiz Kayserispor'un başarısı. Kayseri'ye, vizyonuna uygun bir teknik direktör getirdik" dedi.
'FUTBOLCULUK HAYATIMDA DA KAYBETMEYİ SEVMEZDİM'
Kayserispor'un yeni teknik direktörü Jose Dominguez ise kendisiyle ilk temas kurulduğu anda Kayseri ve Kayserispor hakkında internetten araştırma yaptığını söyledi. Kayserispor'un ligde istikrarlı bir takım, hedefi olan bir kulüp olduğunu kaydeden Dominguez, bu nedenle teklifi kabul ettiğini belirtti. Kayserispor'un hedeflerinin kendi hedefleriyle örtüştüğünü vurgulayan Dominguez, "İlk hedefimiz ve önceliğimiz Kayserispor'u ligde bulunduğu durumdan daha yukarılara çıkararak hak ettiği yere getirmek. Bugünden itibaren elimizi taşın altında soktuk. Artık tek hedefimiz tek düşüncemiz Kayserispor'un başarısı. Futbolculuk hayatımda kaybetmeyi hiç sevmezdim. Oyunculuk ve teknik direktörlük dönemimde tek kimliğim oldu. Kazanan, kaybetmeyi sevmeyen bir yapıya sahibim" diye konuştu.
'TÜRK FUTBOLUNA UZAK DEĞİLİM'
Türk futboluna çok uzak olmadığını anlatan Dominguez, geçen hafta yapılan antrenörler seminerine de katıldığını söyledi. Türk futbol adamlarıyla, arkadaşlarıyla bilgi alışverişi yaptığını belirten Portekizli teknik direktör, Türkiye'de oynayan Portekizli futbolcular ve antrenörlerle görüştüğünü, Türkiye liglerine yabancı olmadığını vurguladı. Kayserispor'un 45 yaşındaki teknik direktörü Dominguez, daha önce başında bulunduğu Braga'ya UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynattığını da hatırlattı.