KAYSERİSPOR, Romanya'dan getirttiği Brezilyalı orta saha oyuncusu 25 yaşındaki Cecilio Da Silva'nın sağlık kontrolünde sakat olduğu ortaya çıkınca transferinden vazgeçildiğini açıkladı.
Sarı kırmızlıların Romanya’nın FC Vaslui takımında forma giyen Cecilio Da Silva ve Porto'dan transferi Sinan Bolat, bugün Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. Önce kan tetkikleri yapılan Da Silva iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerindeki muayenelerinin ardından, akciğer ve kardiyak testlerinden geçirildi. Tecrübeli oyuncunun ortopedik muayenesi sırasında sağ dizinden sakat olduğu ve tedavisinin en az 1 veya 2 ay süreceğine karar verildi. Bu gelişme üzerine Kayserispor, Cecilio Da Silva 'nın transferinden "İyileşmeni bekleyecek süremiz yok" diye vazgeçti.
Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, sarı kırmızılı ekibin orta sahasına bir oyuncu daha kazandırmak istediklerini belirterek, "Bu sezon inanılmaz şanssızlar yaşıyoruz" dedi. Süleyman Hurma, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Esasına bakılırsa, Da Silva 'nın durumu çok ağır bir sakatlık değil. Transfere de mani değil ama, bize çok acil oyuncu lazım. Yapılan kontrollerde oyuncunun oynaması 1.5 ayı bulur. O yüzden transferden vazgeçtik. Başka bir oyuncu bakıyoruz. Anlayamadığımız bir şekilde oyuncunun birini oyuna sokamadan ikisini kaybediyoruz. Yeni transferler alırken Sefa sakatlandı. İlk yarıda Bobo’nun sakatlığı da bizi etkiledi."
Öte yandan, Kayserispor Kasımpaşa maçı öncesi Karpuzatan tesislerinde 3'üncü lig 3'üncü grup takımlarından Kayseri Şekerspor ile özel maç yaptı. Özel maçta sarı kırmızılıların kalesini, yeni transfer kaleci Sinan Bolat korudu.