KAYSERİSPOR’un Çaykur Rizespor deplasmanında, Kayseri Erciyesspor’un ise kendi sahasında Gençlerbirliği karşısında, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde de Kaskispor'un Antakya deplasmanında galip gelmesi taraftarlarının yüzünü güldürdü.
Ligin alt sıralarında yer alan Kayseri takımları Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor, son olarak 2007 yılında Süper Lig'de aynı hafta galibiyete imza atmıştı. Sarı kırmızılı ve mavi siyahlı oyuncular, bunu 6 yıl sonra yeniden tekrarlama başarısını gösterdi.
Kayseri Erciyesspor, üst üste 2 hafta galip gelerek puanını 12’ye yükseltti, sakak oyuncularının üzelmesiyle  ideal kadrosuna kavuşan Kayserispor ise Çaykur Rizespor deplasman galibiyetiyle puanını 9’a çıkarttı. Kayserispor teknik direktörü Robert Prosinecki, zor bir deplasmandan galip ayrılarak yeni bir döneme girdiklerini söylerken şöyle dedi:
"İyi mücadele ettik. Takım halinde iyi bir direnç ortaya koyduk. Çaykur Rizespor deplasmanının zorluğunu bilerek mücadele verdik. Son dönemdeki sıkıntılı süreçlerde iyi oynamamıza rağmen sakatlıklar ve hakem hataları derken ciddi puan kaybı yaşadık. Çaykur Rizespor galibiyeti ile ufak bir nefes aldık. Ligin halen dibindeyiz. Yükselişimizi sürdürmek istiyoruz." 
Kayseri Erciyesspor teknik direktörü Fuat Çapa ise, "Yeni bir takımız. Biraz zamana ihtiyaç var. Eski takımım Gençlerbirliği maçı ise Sanica Bornu Elazığspor galibiyetinin moraliyle çıktığımız karşılaşmaydı. Geçen haftaki galibiyetin anlam kazanması için Gençlerbirliği maçını da kazanmamız gerekiyordu. İyi mücadele ettik ve kazandık. Sorunlarımızı çözerek, yolumuza ve tırmanışımıza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.
Kaskispor ise Homend Antakya Belediyespor’u 71-65 yenerek Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor gibi haftayı galibiyetle kapatan bir başka Kayseri ekibi oldu. OE(OE/AÖ)