FIBA Kadınlar Eurolig’in A Grubu’nda Macar ekibi kendi evinde Hat-Agro Uni Györ’ü 54 sayı farkla 91-37 mağlup eden Kayseri Kaskispor, grubu 3’üncü tamamlayarak gruptan çıkmayı başardı. Yaklaşık 3 bin taraftar takımlarını ellerinde flamalarla maç bitimine kadar destekledi.
Fiba Kadınlar Eurolcup'da iki sezon finalist olan ancak son maçlarda kupayı kaçıran   Kayseri Kaskispor, gruplara Hat-Agro Uni Györ’ü deplasmanda yendiği maçla başladı. Sırayla Good Angels Kosice, Beretta Familia, Tango Bourges ve UMMC Ekaterinburg’u geçen Kayseri Kaskispor, dün akşam grubun son maçında karşı karşıya geldiği Hat-Agro Uni Györ’ü 54 sayı farkla mağlup etti. Bu sonuçla puanını 16 yapan Kayseri Kaskispor, ilk 16 takım arasına girdi.
Kayseri Kaskispor’da Başantrenör Ayhan Avcı, bu sezon kupayı almak istediklerini söyledi. Hat-Agro Uni Györ karşısında rahat bir oyun sergilediklerini söyleyen Avcı, "Gruplarda seri bir galibiyet yakaladık. Bu seri galibiyetler sonucu bir üst tura yükselmeyi başardık. Şimdi önümüzde ciddi maçlar var. İlk rakibimiz, gruptan da tanıdığımız Beretta Familia. Bu takımı Kayseri’de oynanan maçta farklı yenmiştik. Oyuncularımın, taraftarımızın da desteğiyle bu turu da geçeceğine inanıyorum" dedi.
Eurolig’de dün akşam oynanan maçlardan sonra A grubundaki 4 takım eşleşme sonucu belirlendi. Buna göre, A Grubu’ndan yükselen Kayseri Kaskispor, aynı grupta iki kez karşılaştığı Beretta Familia ile eşleşti. A grubunda yer alan  Rus ekibi Nadezhda ile Polonya ekibi Wisla Can-Pack'da karşı karşıya gelecek.

MÖ(OE/AÖ) FOTOĞRAF