KAYSERİ Erciyes Taraftarlar Derneği Başkanı Durdu Havur, Passolig uygulamasına tepki gösterdi, "İlk çıktığı günden bu yana büyük tartışma konusu olan bu sistem bünyemize uygun değil" dedi.
"ELEKTRONİK BİLET ŞİDDETİ ÖNLEMEDE HİÇ BİR FAYDA SAĞLAMAYACAKTIR"
Sadece İngiltere'de uygulanan bu sistemin statlardaki seyirci sayısını önemli ölçüde azaltmaya devam edeceğini belirten Havur, şöyle  devam etti:
"Sporda şiddetin önüne geçmek için çıkarıldığı iddia olunan elektronik bilet şiddeti önlemede hiç bir fayda sağlamayacaktır. Eğer şiddeti önlemek istiyorsanız elinizdeki mevcut yasaları hakkıyla uygulamanız yeterlidir. Statlardaki spor savcıları anında gerekeni yapmalı ve ihtiyaç halinde nöbetçi mahkemelere sevk süratle sağlanmalıdır. Bugüne kadar kanunlar uygulanmadığı için bu şiddet bitmedi. Herkes görevini yapsaydı bugün bu sisteme geçmek için zemin hazırlanmazdı."
"MAÇA GİREMEYEN TARAFTARIN BİLET ZARARINI KİM KARŞILAYACAK"
Tribünlerin boş kalacağını ifade eden Havur, sistemin bürokrasiden ibaret olduğunu iddia ederken de şunları söyledi:
"Stada girebilmek için elindeki elektronik biletle oradan oraya koşuşturan insanların suçu nedir? Ve yine bileti olduğu halde sistem için zaman dolduğundan tanımlanamayıp evine dönen 200 kadar taraftarın bilet zararını kim karşılayacak. 500 kişilik taraftar sayısını bulan takım kendini şanslı sayacak. 30-40 bin kişilik statlara ihtiyaç yok.  Bu statların yerine 5 bin kişilik yenileri yapılmalı. Polisin taraftarların ayakkabılarını çıkarttırıp karton üzerine basmasını isteyip kontrol yapmasını da doğru bulmuyoruz."