KAYSERİ Erciyesspor teknik direktör Fuat Çapa,, ilk yarıda kalan 6 maçından maksimum puanlarla ayrılmak istediklerini, 2'nci yarıda da fikstür avantajını değerlendirmek isteiklerini söyledi.
Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını milli takımda bulunan İbricic dışında tam kadro sürdürdüklerini belirten Fuat Çapa, milli maçlar için veriyen arayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Fuat Çapa, Gençlerbirliği maçında kazanan taraf olmak için elinden geleni yapacaklarını anlatırken şöyle dedi:
"Gençlerbirliği, benim Türkiye’ye geldiğimde görev yaptığım ilk kulüp. İki güzel sezon geçirdik. Duygusal anlamda her zaman kalbimde yeri olacak. Gençlerbirliği de bizim gibi sezona iyi başlamadı. Ama sonra iyi bir çıkış yakaladılar. Biz de her ne kadar Kasımpaşa’ya yenilsek de Sanica Boru Elazığspor maçına bakıldığı zaman iyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Yeni takımız. Kalan 6 haftada maksimum puanları çıkartıp, devre arasına gerekli takviyeyi yapmak istiyoruz. İkinci devre fikstür bizim için avantaj. 17 haftanın 10’unu içerde oynayacağız ve bu takımların arasında şampiyonluk yarışında olan takım yok. Fikstürü avantaja çevirmek elimizde."
Pazar günü Kayserispor tesislerinde yapılacak hazırlık maçının iki takımın da eksiklerini gidermesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Çapa, şöyle devam etti:
"Bu süreci hem biz hem de Kayserispor iyi değerlendirmek istiyor. İki takım da şu an için bu şehre yakışmayan, istenmeyen yerde. İki takım da şehri en iyi şekilde temsil etmek zorunda. Başka yerlere gidip maç yapmaktansa iki takım içinde çok fazla mesafe katetmeden oynayacağımız maç olacak. Maçtan sonra Kayserispor Tesisleri'nde kalacağız. Sonuçta biz yılda sadece 180 dakika birbirimize rakibiz. Onun dışında birbirimize her konuda yardımcı olmalıyız."