SPOR Toto Süper Lig’de ilk yarıyı son sırada tamamlayan Kayseri Erciyesspor, ikinci yarıya takviyeli kadrosuyla girecek. Kulüp Başkanı Ziya Eren, teknik direktör Hikmet Karaman’ın isteği doğrultusunda 6 transfer yapacaklarını söyledi.
Ligin ilk yarısını 3 galibiyet 3 beraberlik ve topladığı 12 puanla son sırada tamamlayan Kayseri Erciyesspor, iyi bir hazırlık dönemi ve takviyeli kadrosuyla ikinci yarıda üst sıralara tırmanmayı hedefliyor. Kulüp Başkanı Ziya Eren, futbolcularla toplantı yaparak 'Takımdan ayrılmak isteyen var mı?' diye sordu. Futbolcuların sessiz kalması üzerine, teknik kadro ile görüşüp ilk yarıdaki performanslarına göre bazı futbolcularla yolları ayırma kararı alındı. Mavi siyahlılar, Sinan Kaloğlu, Ferhat Çapa, Ovares ve Jorgacevic’le yolları ayırmak istiyor. 5 Ocak’ta başlayacak kamp öncesi gönderilecek futbolcular netleşecek ve bu futbolcular kampa davet edilmeyecek.
EN AZ 6 TRANSFER
Spor Toto Süper Lig’deki ilk sezonuna iyi bir başlangıç yapamayan ve topladığı 12 panla son sırada yer alıp taraftarını hayal kırıklığına uğratan Mavi siyahlılar, ikinci yarıda toplayacağı maksimum puanı toplayıp ligde kalmak için kolları sıvadı. Başkan Ziya Eren, teknik direktör Hikmet Karaman’ın raporu doğrultusunda, bir stoper, bir orta saha, iki kanat ve bir forvet oyuncusu almak için harekete geçti. Teknik kadro iyi bir kaleci bulunması halinde Jorgacevic’le de yollarını ayıracak.
İlk yarıda 4’üncü hafta Akhisar Belediyespor, 11’inci hafta Sanica Boru Elazığspor ve 12’nci hafta Gençlerbirliği maçlarını kazanan ve 12 puanla son sırada yer alan Mavi siyahlılar, 5 Ocak’ta Antalya’da toplanacak ve 18 Ocak’a kadar kamp yapacak. Transferleri kamp dönemine yetiştirmeye çalışacaklarını söyleyen Başkan Ziya Eren, "Taraftarımız endişe etmesin. İkinci yarıya çok iyi hazırlanıp, toplayacağımız puanlarla tehlikeli bölgeden uzaklaşacağız. Şuana kadar basında yer alan transfer haberlerinin hiçbiri doğru değil. Sorun yaşamamak adına görüştüğümüz futbolcuların kesin anlaşma olmadan kamuoyuyla paylaşmayacağız" diye konuştu.

DÖ(OE/AÖ)