BOJA Juniors'ta başlayan futbol hayatı, Ekvator'daki kısa süreli macerası, İsviçre'de geçirdiği ve son sezonunda gol krallığı yaşadığı 7 yılın ardından bu sezon Kasımpaşa formasıyla Spor Toto Süper Lig'de boy gösteren Arjantinli futbola başlamasındaki en büyük etken olarak gösterdiği ve idolü olarak gördüğü babasını ayrı bir yere koyan Ezequiel Oscar Scarione, bugüne kadar yaşadıklarını TamSaha'ya anlattı.
SCARİONE 'BUGÜNKÜ YETENEKLERİMİ TAMAMEN ANNE VE BABAMA BORÇLUYUM'
Scarione futbola Boca Juniors'ta başladı ve burada amatör ve profesyonel olarak toplam 5 sezon oynadı. Boca da oynadığı dönemde taktiksel planına göre şimdikinden farklı olarak hem sağ hem de sol kanatta görev yapan Scarione. Aynı dönemde forma giydiği isimlerden en önemlisi daha sonraları Real Madrid'e transfer olan Fernando Gago'y du.
Scarione 'Bugünkü yeteneklerimi tamamen anne ve babama borçluyum diyebilirim. Çok küçükken babamla futbol oynamaya başlamıştım zaten evin içinde. Bu durum benim futbola bağlanmamda çok etkili olmuştu. Babam futbolcu olmadığı halde benimle sürekli top oynardı. Özellikle Boca'nın altyapısında oynarken A takıma yükselmemi sağlayan antrenörler de vardı ama futboluma katkı yapan ismi sorduğunuzda öncelikli olarak söyleyeceğim isim kendisi futbol dışında olsa bile babamdır' diyerek babasını ayrı bir yere koyuyor Kasımpaşalı yıldız.
Röportajda İsviçre günlerinide anlatan Scarione 'İsviçre'ye ilk geldiğimde beni en çok zorlayan şey, Güney Amerika'dan çok farklı bir kültür ve yaşam tarzına sahip bir ülkede yaşamak oldu. En çok bu konuda zorlandım diyebilirim. Çünkü o güne kadar bu kadar katı kuralların olduğu bir ülkede yaşamamıştım. İsviçre'ye transfer olduğumda 21 yaşındaydım ve o yaşta bu kadar kuralla karşı karşıya kalmak beni pek mutlu etmedi açıkçası. Tabii ki gittiğim takımın hangisi olduğu da burada önemli. Sonuçta hiçbir futbolcu Avrupa'da Thun gibi ya da o tarzda bir takımda oynamak için hayal kurmaz. Daha büyük yerlerde olmak ister. Futbol açısından ise adapte olmakta çok sıkıntı yaşamadım. Düzenli antrenmanlar sonrası Avrupa futboluna çabuk uyum sağladığımı düşünüyorum.' dedi
Scarione kendi oyun tarzından da bahsettiği röportajda ' Oynadığım her maçta gol atmak isterim, önce bunu ifade ederek başlayayım. Özellikle kanatlarda oynadığım zaman, bu bölgenin asıl oynadığım mevki olmamasına rağmen daha fazla gol bulabiliyorum. Çünkü rakip o alandaki oyun tarzıma alışmamış oluyor ve ben de bu fırsattan yararlanabiliyorum. İsviçre'de de her sezon daha fazla gol atmamda bu durum etkili oldu diyebilirim.
Genelde herkes istatistiklere, atılan gollere ya da kayda değer olan şeylere dikkat eder. İstatistiklere bakarsak geçen sezon gol kralı olarak kariyerimin en başarılı sezonunu geçirdiğim doğru. Ancak önceki senelerde de en az geçen sezonki kadar başarılı olduğumu düşünüyorum' dedi.
Kasımpaşalı yıldızın Türk Futbolu ve Spor Toto Süper Lig hakkın da olan görüşleri ise' Maçlara farklı taktik anlayışlarla cıkıyoruz. Karşılaştığınız rakiplere göre değişiyor. Örneğin; Fenerbahçe'ye karşı oynadığınız zaman daha defansif oynamak ve fiziken daha çok mücadele etmek durumda oluyorsunuz. Çünkü karşıda her dakika atak oynamayı düşünen bir takım var ve sizin gol bulmanız için kontratakları iyi değerlendirmeniz, bunun için de her an fırsat kollamanız gerekiyor. Savunma anlayışlı bir takıma karşı oynadığınızda ise top daha fazla sizin ayağınızda oluyor ve daha çok teknik hareketler yapmanız gerekiyor. Bu da boş alan azlığı ve rakibin markajından ötürü hücum anlamında daha çok zorlanmanıza yol açıyor. Genel anlamda ligi tanımlarsak fiziki anlamda çok güçlü olmak gerektiğini söyleyebilirim. Özellikle orta sahada fiziki anlamda çok güçlü oyuncular var. O yüzden bu bölgede top kazanmak için fazla mücadele etmek gerekiyor. Diğer taraftan kariyerinde çok önemli liglerde boy göstermiş ve çok tecrübeli futbolcular da bulunmakta. Bu nedenle de bu ligde oynamaktan büyük keyif alıyorum. Bir maç biter bitmez diğer karşılaşmanın başlamasını dört gözle bekliyorum'.
'Süper Lig'de fiziki anlamda çok güçlü oyuncular var. Diğer taraftan kariyerinde çok önemli liglerde boy göstermiş futbolcular da bulunmakta. Bu ligde oynamaktan büyük keyif alıyorum. Bir maç biter bitmez diğer karşılaşmanın başlamasını dört gözle bekliyorum.
Şu an fena bir performans çizmiyoruz. Ancak oyunumuzu biraz daha olgunlaştırmamız lâzım. Takımda birçok yeni futbolcu ve sakatlık yaşayan arkadaşlarımız var. O yüzden tüm takım bir araya gelip tam anlamıyla birbirimize adapte olamadık. Dolayısıyla şu an mükemmel bir futbol ortaya koyduğumuzu söyleyemem ancak iyi yoldayız diyebilirim. Zamanla eksikliklerimizi giderince ortaya daha iyi bir performans koyacağımızı ve ligde daha da üst sıralara tırmanacağımızı düşünüyorum' dedi.
'ARJANTİN MİLLİ TAKIMI'NA SEÇİLEBİLMEM İÇİN BURADA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAM LAZIM'
Scarione milli takım hakkında sorulan soru üzerine verdiği cevap ise son derece şaşırtcı oldu. Soruya cevap olarak direk''Arjantin millî takımı'na seçilebilmem için burada şampiyonluk yaşamam lazım çünkü takım dünya yıldızlarından oluşuyor. Bazen Tevez, Pastore gibi oyuncular bile kadroya çağrılmıyor. Tabii ki herkesin içinde bir umut vardır ancak diğer taraftan da ayakları yere sağlamak basmak gerek. Eğer Kasımpaşa ile muhteşem bir sezon geçirirsem ve bireysel olarak müthiş bir performans ortaya koyarsam küçük de olsa bir umudum olur o zaman.
Futbol kariyerinde unutumadığı maç sorusuna cevap olarak Boca Juniors formasıyla profesyonel olarak sahaya çıktığı ilk maçı unutamadığını söyleyen Arjantinli yıldız . 'O karşılaşmada stadyum tıklım tıklım doluydu. Çocukken televizyonda izlediğim stadyum ve tribünlerin önünde sahaya adım atmıştım futbolcu olarak. Bu anı yaşamak benim için tarif edilemez bir duyguydu' dedi.
DÜNYADA ZIDANE, TÜRKİYE'DE AATIF CHAHECHOUHE
Futbol dünyasın da beğendiği futbolcu olarak şu an emekli olsa da Zinedine Zidane diyen Scarione . Türkiye'de ise şu ana kadar en beğendiği oyuncu olarak Sivasspor'da oynayan Aatif Chahechouhe dedi.

(GH/FG)