Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz ve Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, bugün gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Hilmi Öksüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Yabancı oyuncu konusunu bitirdik. Şu anda devam eden E-Bilet ile ilgili konulardır. Yabancı oyuncu kuralını biliyorsunuz, kulüplerin istediği 6+2 olayı var. Bu konuyla ilgili kararları yönetim kurulunda alacağız ve TFF'ye ulaştıracağız. Federasyon bu konu ile ilgili kararlarını alacaktır. Ancak nasıl bir karar alırlar bu kural nasıl devam eder bilemiyorum. Ama sonuç itibariyle 15 kulüp bu konuda hem fikir. Bu konuda 3 tane kulübün de çekinceleri var. Beşiktaş, Akhisar ve Fenerbahçe hem fikir olan 15 kulüp dışında geri duruyor. Bu bakımdan hiç bir sıkıntı yok bu konuda. Biz sadece bu kararları alıp bildireceğiz. Futbol Federasyonu da bu konu hakkında kararlarını verdiği taktirde diğer kulüplerimizin de tahkimde itirazı olmaz ise bu uygulama başlar diye düşünüyoruz. E-Bilet konusunda futbol taraftarlarının tepkisine katılmıyorum. Türkiye'de yeni bir sistem uygulamaya konuluyor. Bu sistem başlarken mutlaka sıkıntılar yaşanır. Her işte böyledir. Yani bir dükkan açtığınız zaman da işler yolunda gitmeyebilir. Zaman içerisinde her şey oturabilir. Ben E-Bilet'in Türkiye'de iyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bunu futbol seyircilerimizin de kabul etmesi gerekiyor ve bir an önce Passo Lig kartlarını almaları gerekiyor."

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl da, TFF'nin alacağı karara uyacaklarını anlatarak, "Kulübümle ilgili konuşuyorum, Futbol Federasyonu'nun alacağı bütün kararlara saygı duyuyoruz. Türk futbolunun geleceği için birlikte hareket etmek zorundayız. Futbol Federasyonu ve Yıldırım Demirören ile yönetiminin alacağı her karara uyacağız" dedi.

SERHAN TÜRK - İSTANBUL /

st(gh)