İlk yarısı 0-0 sona eren mücadelenin ikinci yarısında tempo yükseldi. Trabzonspor 53. dakikada Yusuf Erdoğan ile öne geçerken,Beşiktaş 57. dakikada Ricardo Quaresma ile beraberliği yakaladı. Trabzonspor'da Erkan Zengin, 84. dakikada attığı harika gol ile takımına galibiyeti getiren isim oldu.


Öte yandan Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, 45. ve 60. dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından, kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Bu skorun ardından ilk hafta Mersin İdmanyurdu'nu 5-2 ile geçen Beşiktaş, 3 puanda kaldı. Sezonun açılışında Bursaspor'u 1-0 ile geçen Trabzonspor da 6 puanla kayıpsız yoluna devam etti.

Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor evinde Akhisar Belediye ile karşılaşacakken, Beşiktaş ise deplasmanda Gaziantepspor'a konuk olacak. 

TRABZON'DA İKİ FARKLI İSİM

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş'a konuk olan Trabzonspor'un kadrosunda, ilk haftaya göre iki değişiklik yapıldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, ligde son oynanan ve 1-0 kazanılan Bursaspor maçının ilk 11'inde bulunan 2 oyuncuyu, Beşiktaş karşısında tercih etmedi.

Gürcü teknik adam, Bursaspor müsabakasının 11'inde bulunan Carl Medjani ve Oscar Cardozo'yu Beşiktaş maçının yedekleri arasında tercih ederken, bu isimlerine yerine Aykut Demir ile Dame N'Doye'ye 11'de görev verdi.

Bordo-mavili ekip, maça Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Constant, Mbia, Okay Yokuşlu, Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı, Erkan Zengin ve N'Doye 11'i ile başlarken, yedeklerde ise Alvarado, Salih Dursun, Medjani, Alper Uludağ, Aytaç Kara, Sefa Yılmaz ve Cardozo yer aldı.

BEŞİKTAŞ'TA MECBURİ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, bordo-mavili ekip karşısında ligin ilk haftasında Mersin İdmanyurdu karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'den tek değişiklik yaptı.

Sakatlığı bulunan Dusko Tosic'in yerine sol kanatta Ramon Motta'ya forma veren Güneş, kalede Tolga Zengin'i, sağ bekte Andreas Beck'i, stoperde Luiz Rhodolfo ve Ersan Adem Gülüm'ü, ön liberoda Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup'u, sağ kanatta Gökhan Töre'yi, sol kanatta Ricardo Quaresma'yı, ileri uçta da Olcay Şahan ile Cenk Tosun'u görevlendirdi.

BEŞİKTAŞ İLK KEZ EVİNDE

Beşiktaş, yeni sezonda İstanbul'daki ilk maçını Trabzonspor ile yaptı. Siyah-beyazlılar, bundan önceki iki sezonda olduğu gibi İstanbul'daki ilk iç saha maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadı. Beşiktaş ile Trabzonspor Atatürk Olimpiyat Stadı'nda son olarak 2013-2014 sezonunda karşı karşıya gelmiş, o maçı siyah-beyazlı takım Olcay Şahan ve Gökhan Töre'nin golleriyle 2-0 kazanmıştı.

İki takım arasında geçen sezon İstanbul'da oynanması gereken karşılaşma ise Vodafone Arena inşaatının tamamlanamaması nedeniyle Konya'da oynanmış, siyah-beyazlılar bu maçtan da Veli Kavlak, Demba Ba ve Cenk Tosun'un golleriyle 3-0 galip ayrılmıştı.

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son lig maçını ise 15 Şubat 2015'te 20. haftadaki Bursaspor karşılaşmasında oynamıştı.

OLCAY VURDU, ONUR KURTARDI!

Geçtiğimiz hafta oynadığı oyunla taraflı - tarafsız herkesin takdirini kazanan Beşiktaş, Trabzonspor karşılaşmasına da etkili başladı. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor'u sağlı sollu ataklarla rahatsız ederken, ilk tehlikeli pozisyonunu da 19. dakikada buldu.

Atiba Hutchinson'ın pası ile sağ çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Olcay Şahan'ın çektiği güzel şutu Onur Kıvrak aynı güzellikte kurtardı ve top kornere çıktı.

İLK YARININ SONUNDA GERGİNLİK

Trabzonspor, özellikle orta sahada Stephane Mbia'nın etkili oyunu ile Beşiktaş'a rahat oyun kurma şansı vermezken; kontra ataklarla siyah-beyazlı ekibi rahatsız etmek istedi. Beşiktaş topun kontrolünü daha çok tutan takım oldu, fakat ilk yarının kalan dakikalarında tehlikeli pozisyon bulamadı.

45. dakikada tartışmalı bir an yaşandı. Trabzonspor yarı alanında sol kanatta son çizgiye yakın bir noktada Yusuf Erdoğan'a kayarak sert müdahalede bulunan Ricardo Quaresma sarı kart gördü. Pozisyon sonrasında Quaresma ile Yusuf arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

TRABZON'DAN TRİBÜNLERİ ŞOKE EDEN GOL

İkinci yarıya iki takım da kontrollü başladı ve Trabzonspor ilk net pozisyonunda golü buldu.

53. dakikada Stephane M`bia'nın sağ kanattan gönderdiği uzun pası Dame N'Doye kafayla ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Yusuf Erdoğan'a indirdi. Yusuf Erdoğan yerden düzgün bir vuruşla topu Beşiktaş ağları ile buluşturdu ve takımını öne geçirdi.

QUARESMA'DAN ORTA İLE KARIŞIK GOL!

Bu golün hemen 3 dakika sonrasında Beşiktaş, Ricardo Quaresma ile oldukça ilginç bir gol buldu.

56. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Gökhan Töre, Ricardo Quaresma ile paslaşarak kullandı. Quaresma topla buluşur buluşmaz ceza sahası dışından sağ çaprazdan şutunu çekti, yan direğe çarpan top kaleci Onur Kıvrak'ı yanılttı ve top ağlarla buluştu.

MAÇIN KIRILMA ANI: QUARESMA'YA KIRMIZI...

Maç başından 60. dakikaya kadar, Trabzonspor'a üstün bir oyun oynayan Beşiktaş, Ricardo Quaresma'nın bulduğu gol ile kontrolünü kaybetti.

60. dakikada Beşiktaş'ın sağ çaprazdan kazandığı serbest vuruşu kullanmak için topun başına Ricardo Quaresma geçti. Hakemin düdüğünü beklemeden serbest vuruşu kullanan Quaresma, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Beşiktaş'ta 63. dakikada Cenk Tosun'un yerine Mario Gomez oyuna dahil oldu, ancak takımını galibiyete taşıyamadı.

ERKAN ZENGİN'DEN FÜZE!

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada Trabzonspor'da Erkan Zengin müthiş bir vuruşla takımını öne geçirdi.

84. dakikada Cavanda'nın sağ kanattan yaptığı ortayı Gökhan Töre uzaklaştırmak istedi, ancak top ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda bulunan Erkan Zengin'e geldi. Erkan Zengin'in gelişine sağ ayağı ile çektiği sert şut kaleci Tolga Zengin'in sağından ağlarla buluştu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sonuçlandı.