PTT 1'inci Ligi takımı Karşıyaka'nın Orduspor’a deplasmanda 2-1 mağlup olarak 4 maçlık yenilmezliğini kaybederken 82'nci dakikada Mustafa’yla kazandığı golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi, ardından mutlak bir penaltının verilmemesi, tepki yarattı..
"Bu işin peşini bırakmayacağız" diyen Kulüp Başkanı Fatih Diniz, hakem Deniz Ateş Bitnel’i Futbol Federasyon’a ve MHK’ye şikayet edeceklerini açıkladı. Bu sezon pek çok müsabakada hakem hatalarının kurbanı olduklarını dile getiren Başkan Diniz, şöyle devam etti:
"İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanında 2 net penaltımız verilmedi. Tavşanlı Linyitspor karşısında 1 mutlak penaltımız es geçildi. Balıkesir’de gelip durumdayken hakem ceza alanında oyuncumuzun yüzüne çarpan topa penaltı düdüğü çaldı. Pozisyonları görmek istedikleri gibi görüyorlar. Emeğimize yazık. Ordu’da kaybettiğimiz 1 puanla düşersek veya play off’u kaçırırsak bunun hesabı kim verecek."
Takımının başında ilk kez yenilgiyle tanışan teknik direktör Yusuf Şimşek, şampiyonluk adayı Orduspor karşısında özellikle ikinci yarıda mükemmel oynadıklarını söyledi, "Hakemler hata yapabilir ama bu kadar bariz hata olmaz. Çok üzgünüz" diye konuştu. Hergün daha iyi oynadıklarını belirten Şimşek, "Böyle oynamayı sürdürürsek önümüzde kimse duramaz. Galiptir bu yolda mağlup" ifadelerini kullandı.
Haftayı oynamadan geçirecek olan Karşıyaka, perşembe gününe kadar izinli. Karşıyaka'da Mehmet Yiğit cezalı duruma düştü. EK(YC/AÖ)