FUTBOLDA bir oyuncunun başına gelebilecek en ağır sakatlıklar arasında ilk sırada yer alan çapraz bağ kopması, Karşıyaka’nın yakasını bırakmıyor.
Kaleci Yiğit, Gökhan Aydaş ve Erdi’den sonra kaptan Mustafa’nın çapraz bağlarının kopması, Mehmet Çoğum’un yan bağlarının esnemesiyle Karşıyaka’da bu sezon aynı kabusu yaşayan futbolcu sayısı 5’e yükseldi. Ameliyat olan Yiğit, Gökhan ve Erdi rehabilitasyon, Mehmet ise tedavi dönemini geçirirken yarın ameliyat olacak olan Mustafa 6 ay sonra sahalara dönecek.
Karşıyakalı oyuncuların ameliyatlarını kulüpten tek kuruş ücret almadan gerçekleştiren eski Sağlık Kurulu Başkanı Opr.Dr.Bülent Zeren futbol camiasını uyardı. "Bu sadece Karşıyaka’yla ilgili değil. Bağ yaralanmaları ile neredeyse hergün karşılaşıyoruz" diyen Dr.Zeren, "Yanlış idman programı, teknik adam değişiklikleriyle yapılan yüklemeler, diz çevresi güçsüzlüğü, aşırı hırs, taraftar-hedef baskısı, sert, kalıp tabanlı yeni kramponlar, farklı çim uzunlukları sakatlığa sebep oluyor" dedi. Sakatlığı önlemenin tedavisinden çok daha kolay ve maliyetsiz olduğunu dile getiren Bülent Zeren, şöyle devam etti:
"Sezon başında yapılacak 2-3 haftalık denge, oryantasyon, algılama, çeviklik, sıçrama antrenmanlarıyla bu sakatlık yüzde 80 önlenebilir. Doğru krampon seçimi, saha zeminlerinin uygunluğu, oyunun Fair-Play kuralları çerçevesinde oynanması da çok önemli."
Bu arada Karşıyaka'da futbolun yanı sıra voleybolcu Melis’ten de kötü haber geldi. Çapraz bağ ve dış menüsküsünde yırtılma olan Melis de operasyon geçirecek.
ŞAKA GİBİ CEZA
Fethiyespor maçındaki küfürlü tezahürat nedeniyle aldığı ceza yüzünden bu hafta Adana Demirspor’u sadece kadın ve çocukların önünde ağırlayacak Karşıyaka’nın başını, Göztepe rekabetinin yaktığı ortaya çıktı. Mersin İdmanyurdu, Manisaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakalarında üst üste para cezası alarak seyircisiz oynama cezası sınırına gelen Karşıyaka’da taraftarlar, önceki hafta Fethiyespor maçı öncesi konuk seyircilerle birlikte Göztepe aleyhine küfürlü tezahürat yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisi, müsabakadaki diğer siyasi sloganlarla birlikte Göztepe’ye yapılan tezahüratları da raporuna yazınca, PFDK’dan seyircisiz oynama cezası çıktı. Bu sezon küfürlü tezahürat ve saha olaylarından 169 bin TL ceza alan Karşıyaka’nın, geçenh hafta deplasmanda oynananan Denizlispor maçındaki siyasi içerikli küfürlü tezahüatlardan da para cezası alabileceği bildirildi.

EK(YC/AÖ)