PTT 1'inci Lig'de Ankaraspor galibiyetiyle sezonu 49 puanla 8"inci tamamlayan Karşıyaka buruk bir sevinç yaşandı.
Takımıyla ikinci yarıda 30 puan toplayan teknik direktör Yusuf Şimşek, "Süper Lig'e çıkan Balıkesirspor'u, play off'a kalan Ankaraspor ve Samsunspor'u yendik, Mersin İdmanyurdu ile berabere kaldık. Orduspor karşısında hakem hatasıyla puanı kaçırdık. Kalemize bile gelemeyen Ankaraspor play off'a kalıyorsa son düdüğe kadar mücadele eden Karşıyaka' da kalmalıydı" dedi.
Kulübün hak ettiği yerde olmadığını söyleyen genç teknik adam, "Karşıyaka bu potansiyelle Süper Lig'e layık. Tüm oyuncularımı performansları nedeniyle kutluyorum. Çok iyi bir ikinci yarı geçirdik. Yönetime de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Geçen hafta ayrılık sinyalleri veren ancak yönetimle toplantı yaptıktan sonra beklemeye geçen Yusuf Şimşek, Başkan Fatih Diniz'in göreve devam edip etmeyeceğiyle ilgili kararını takip ettiğini dile getirdi.
SEÇİM 27 MAYIS'TA
Karşıyaka'da seçim maddesi eklenerek olağanüstü kongreye dönüştürülecek olağan mali genel kurul toplantısının 20 Mayıs tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamayacağı için seçim 27 Mayıs'ta gerçekleşecek. Daha önce 16-23 Mayıs olarak açıklanan kongre tarihi basketbol takımının play off programı nedeniyle değişti. Karşıyaka Nikah Sarayı'ndaki kongre saat 18.30'da başlayacak.

EK(YC/AÖ)