YENİ sezon öncesi kadroyu büyük ölçüde şekillendiren Karşıyaka, almak istediği stoper, oyun kurucu ve santrforda ince eleyip sık dokuyor.
Kaleye Kazak Loriya, defansın sağına Azeri Shukurov, soluna Tekden Denzlisporlu Yenal'ı alan Karşıyaka, orta sahayı Fethiye'den Onur Okan, Kızılcahamam'dan Abdullah ve gurbetçi Okan, sağ kanat ise 1461 Trabzon'dan Mehmet Sıddık'la güçlendirdi. Cafercan'ın ayrılmasıyla boşalan oyun kurucu ve Ars'ın tek taraflı feshettiği forvet mevkileri için görüşülen birçok isimde pürüz çıktı.
Orta saha için düşünülen ve İzmir'e getirtilen Cernat'ta maliyet engeline takılan Karşıyaka, Erdal Kılıçaslan ve Umut Sözen'in transferlerini de gerçekleştiremedi. Forvette Perovic pahalı gelirken, 2 yıllık imza atan Juninho'nun transferi sakatlığa takıldı. Forvete önerilen Emrah Bozkurt'u teknik direktör Yusuf Şimşek istemedi, Şimşek'in istediği Kahe'ye ise yönetim soğuk baktı. Stoper pozisyonu için görüşülen isimler Deniz Barış, Cenk Güvenç, Berkay Can, Cemil Adıcan çeşitli engeller yüzünden imza atmadı.
KAHE ISRARI
Karşıyaka teknik direktörü Yusuf Şimşek, forvete Tekden Denizlispor'dan eski futbolcusu Kahe'nin alınmasında ısrarcı oldu. Brezilyalı futbolcunun kilo probleminin bulunmadığını dile getiren Yusuf Şimşek, "Kahe'nin vücud yapısı iri. Kilolu gibi görünmesine rağmen her sene leblebi gibi gol atıyor. Geçen sezon Tekden Denizlispor'da 350 bin Euro alıyordu. Bize maliyeti, bu rakamın yarısı olacak" dedi. Yusuf Şimşek, isteklerini yönetimle yaptığı transfer değerlendirme toplantısında da dile getirdi.