İZMİR spor kamuoyunun yıllardır en çok tartıştığı konulardan biri olan yeni statlarla ilgili ilk somut adımlar yarın ve çarşamba günü atılacak.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 15 bin kapasiteyle yenilenecek Karşıyaka İlçe Stadı’nın ihalesine yarın Ankara’da yapacak. Aynı kapasitede yenilenecek Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın ihalesi ise çarşamba günü gerçekleşecek. İhaleleri kazanan firmalara sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılacak, inşaatın bitmesi için 700 gün süre tanınacak.
Karşıyaka Stadı’nın inşaatı kapsamında kulüp binası, tesisteki tenis kortları, tartan pist ve salonlar yıkılacak. Projede 158 kişilik loca, 881 kişilik VIP, 482 kişilik protokol, 813 kişilik basın, 18 kişilik engelli tribününe sahip toplam 15 bin kapasiteli stat, kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası var. Kulüp projeye, kulüp binası, müze, tribün altında salon ve dükkanlar eklenmesini de talep edecek. Tesis bittiğinde Karşıyaka ilçesi, 1937’den sonra ilk kez yeni bir stada kavuşacak.
Göztepe Stadı projesinde 500 kişilik VIP, 300 kişilik protokol, 250 kişilik basın tribünü, 75 engelli koltuğu var. Stat altında 12 asansörlü 500 araçlık kapalı otopark, dışında 100 otomobil ve 10 otobüslük açık otopark olacak. Stat cephesi ve çatısı doğal ışık alması için yarı geçirgen malzemeden yapılacak. Çatıdan akan yağmur suları bodrum katında arıtılıp kullanılacak. Çatıdaki panellerle stat kendi enerjisini üretecek. UEFA standardındaki projede restoran, büfe, sosyal alan var. Tesisteki mevcut kamp merkezi, tenis kortları, sahalar yıkılacak. Salonun akıbeti ise belirsizliğini koruyor. EK(YC/AÖ)