PTT 1'inci Lig'de geçen haftayı bay geçiren Karşıyaka’da Teknik direktör Yusuf Şimşek 2-1 kaybedilen Orduspor deplasmanının ilk 11’inde 5 değişiklik yaptı. Karşıyaka'da Uğur, Ofoedu, Hüseyin, Can Erdem ve cezalı Mehmet Yiğit’in yerine Ars, Mustafa, Cenk Özbey ile cezası biten Rıdvan ve Cafercan forma giydi.
Karşıyaka’nın ara transferde uzun uğraşlarla transfer ettiği, cezası nedeniyle iki maçtır forma giyemeyen Cafercan, yeşil kırmızılı formayı ilk kez sırtına geçirdi. Karşıyaka maça Kızılay’ın "Suriyeli çocukların sana ihtiyacı var" pankartıyla çıktı.
Ligde şampiyonluk hedefleyen, son iki maçta Mersin İdmanyurdu ve Orduspor’a üst üste mağlup olan Manisaspor’da tek değişiklik vardı. Teknik direktör Kemal Özdeş, Abdülkadir’in yerine ileri uçta Gökdeniz’e görev verdi.
Manisaspor teknik direktörü Kemal Özdeş, derbide Karşıyaka’da yardımcı antrenör olarak görev yapan kardeşi Şaban Özdeş’e rakip oldu.
Derbiye yoğun ilgi vardı. Karşıyakalılar açık ve kapalı tribünü büyük oranda doldururken Manisa’dan da maç için 500 civarında taraftar geldi. İzmir Emniyeti iki takım taraftarı arasında daha önce yaşanan olayların tekrarlanmaması için stat içi ve çevresinde önlem aldı. Manisalılar tribüne erken alındı. Stadın arkasındaki Alsancak Tren Garı’nda çevik kuvvet ekibi bekledi.
Manisaspor'un en golcü ismi Perovic ilk yarıdaki derbinin ardından rövanşta da Karşıyaka ağlarını sarstı. EK(YC/AÖ)