KARŞIYAKA'ya yapılacak yeni statla ilgili tartışmalara bir grup kongre üyesi de dahil oldu. Stat yeri olarak ihalesi tamamlanan Yalı Tesisleri yerine Örnekköy'ü işaret eden Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın tavrını eleştiren 103 kongre üyesi, ortak bir açıklama yaptı. "Karşıyaka Stadı;
bu semtin hayali, şerefi, geleceğidir!" başlıklı bildiri, "Karşıyaka gibi değerlerine bağlı bir semte belediye başkanı olmak, o semtin kutsal değerlerine ihanet etmemeyi gerektirir. Bir gece vakti kulüp başkanına yangından mal kaçırır gibi arazi gezdirmek, sonra da bunu "Bakın başkan bile burayı istiyor" diyerek lanse edip başkanı taraftarların önüne yem etmek Karşıyakalılık değerleriyle çelişmektedir" ifadeleriye başladı.
"Karşıyakalılık bir basketbol maçına gelip, on dakikada sayısız fotoğraf çekilip, bunları afişler halinde semtin her yerine asmakla olmamaktadır. Mevcut Karşıyaka Stadı'nın zeminini dahi düzeltme ihtiyacı duymayan, A2 takımımızı onlarca kilometre uzakta oynamaya mecbur eden, onlarca yıldır stat sözleri verip bizleri eli boş bekleten belediyemizin, Örnekköy’e tek başına stat yapma sözlerinin bizlere samimi gelmemesi umuyoruz ki doğal karşılanır. Taslakları çizilmiş, projesi hazır, diğer uygulama projeleri hazırlanmakta olan, ihalesi, sözleşmesi ve yer teslimi yapılmış hatta ödeneği çıkmış olan bu projenin bu denli karşısında durulmasını anlamamaktayız" şeklinde devam eden bildiri şöyle sonuçlandı:
"Henüz samimiyetine inancımızı kaybetmediğimiz Karşıyaka Belediye Başkanı'nın bu konuda aydınlatıcı açıklamalarını, neden pişmiş aşa su katmaya çalıştığını izah etmesini talep etmekteyiz. Eğer talebimiz yerine gelmezse belediye başkanımıza olan inancımızın zedeleneceğini ve bu karşı çıkmaların altında anılması dahi nahoş çıkar ilişkilerinin olabileceğini sorgulayacağız. Halen daha 'Çadır kurarım yine de yaptırmam' denilecekse, çadırlarımızla birlikte belediye binası önünde 'Çadır öyle değil böyle kurulur' diyeceğiz. Karşıyaka Spor Kulübü'nün çıkarlarının karşısında durmak demek; kuruluş hikayemizden itibaren baş kaldıran Karşıyaka taraftarlarını karşısına almak demektir. Yetkililerin bilgisine."