Ergin KARATAŞ/ İZMİR, () - KARŞIYAKA'nın, mali genel kurula seçim maddesinin eklendiği olağanüstü kongresinde Fatih Diniz başkanlığa yeniden seçildi. Karşıyaka Nikah Sarayı'nda 160 üyenin katılımıyla gerçekleşen genel kurula tek aday olarak girip seçilen Başkan Diniz, kulübün borcunu 30 milyon Lira olarak açıkladı. Faliyet raporunu okurken geride bıraktığımız sezon ağır borç yükünü artırmadan, mali disiplini sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Diniz, "Voleybolda genç bir takımla mücadele ettik. Futbolda Teknik Direktör Yusuf Şimşek'le güzel bir hava yakaladık. Basketbolda ise kulübe tarihindeki ilk Türkiye Kupası'nı kazandırdık" dedi. Basketbol takımının kazandığı kupa, kongrede üyelerin huzuruna getirildi.
Yeni dönemde de disiplinden taviz vermeden başarılı olmaya çalışacaklarını sözlerine ekleyen Fatih Diniz, "Futbolda direkt şampiyonluk sözü veremiyoruz. Başarının doğru yapılanmayla kademe kademe geleceğine ve kalıcı olacağına inanıyoruz" diye konuştu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise yasaların elverdiği ölçüde kulübe her türlü maddi ve manevi desteği vereceğini söyleyerek, "Karşıyaka'nın modern bir stada ihtiyacı var. Belediye olarak biz bu stadın, içinde kapalı yüzme havuzu, spor salonu ve tenis kortlarının yer alacağı bir spor kompleksi olmasını arzuluyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz" ifadesini kullandı.
Yeşil-kırmızılı kulüpte Fatih Diniz başkanlığında oluşan yeni yönetim şu isimlerden oluştu: 'Azat Yeşil, Mehmet Peköz, Metin Yıldırım, Turgay Büyükkarcı, Mehmet Yaya, Mutlucan Günel, Cafer Aralı, Erdal Çilengiroğlu, Avni Yelkenbiçer, Osman Dal, Mithat Salepçioğlu, Vural Budak, Ali Talak, Mustafa Başman.'
Yedekler üyelerin isimleri ise şöyle: 'Mustafa Özçakar, Korhan Yetiş, Ayhan Gültekin, Yusuf Güvenç, Müjdat Bilgiç.'
Karşıyakada'da daha önce Cihan Büyükoral'la girdiği başkanlık yarışını kaybeten Azat Yeşil ile Mehmet Peköz'ün ikinci başkan olacağı öğrenildi. Basketbol şubeden Turgay Büyükkarcı, voleyboldan ise Vural Budak'ın sorumlu olması bekleniyor.

EK (RT)