PTT 1'inci Lig'de iddialı bir kadro kurmaya çalışan Karşıyaka, Cernat'la anlaşamadı, transferde beklemeye geçti. "Kampa gönderecek iskelet kadromuz var" diyen 2'nci başkan Azat Yeşil, "Cernat'ın maliyeti 400 bin euro. Bu rakamlar 1'inci Lig'de yok. Geçen sezon Manisaspor'daki Perovic 105 bin euro aldı ama 19 gol attı. İndirim yapmazsa transfer gerçekleşmez" dedi. Cernat'ın alternatiflerinin hazır olduğunu dile getiren Yeşil, "Forvet ve orta saha alacağız. Hollandalı Ars'tan da memnunuz. Kesinlikle kalacak" dedi.
Transferde şu ana kadar Kazak kaleci Loriya, Azeri sağ bek Shukurov, Tekden Denizlispor'dan sol bek Yenal ve Fethiyespor'dan orta saha Onur Okan'la anlaşan yeşil kırmızılılar Ahmet Arı, Erdi ve Servan'la nikah tazeledi. Bicik, Cafercan, Burak, Caner, Recep, Hüseyin ve Uğur'la yollarını ayıran Karşıyaka'da Mustafa ile Cenk Güvenç'in durumu belirsiz. Kadronun aslarından Ofoedu, Ars, Can Erdem, Onur Alkan, Mehmet Yiğit, Berkan, Rıdvan ve Ali Say'ın sözleşmesi ise sürüyor.
KAMP HOLLANDA'DA
Antrenmanlara 10 Temmuz'da başlayarak 14-16 Temmuz arasını Ödemiş Gölcük'te geçirecek Karşıyaka, ikinci kampı Hollanda'da yapacak. Yönetim, Hollanda'nın Almanya sınırında kamp yeri araştırıyor. İlk kez yurdışı kampına çıkacak Karşıyaka burada hazırlık maçları oynayacak, gurbetçileri deneyecek.