Ergin KARATAŞ/İZMİR,()

TARAFTARLARIN BÜYŞÜK KISMI YOKTU
E-Bilet sistemi ve Passolig kredi kartını protesto eden Karşıyakalı taraftarların büyük kısmı ligin ilk maçında tribündeki yerlerini almadı. Taraftarlar, takımı Cumhuriyet Meydanı’nda kamp yapılan otelden meşaleler ve yaklaşık 100 araçlık konvoyla stada uğurladı. Polis Buca Arena’nın yanındaki tepelerden karşılaşmayı izlemek isteyen taraftarlara engel oldu.
TRİBÜNDE DE PROTESTO
Karşıyakalı taraftarların büyük kısmı, e-bileti protesto etti, bazı Karşıyakalılar ise iç saha maçlarının çürük raporuyla kapatılan Alsancak Stadı’ndan Buca Arena’ya alınması nedeniyle uzak olan stada gelmedi. Tribünde 500’ün altında, stat dışında ise çok daha fazla taraftar vardı. Futbolcular, sahaya çıkınca el ele dışarıdaki taraftarı alkışladı.
YENİ TRANSFERLER FORMA GİYDİ
Karşıyaka'da yeni transferlerden yabancılar Loriya, Kahe, Juninho ve Shukurov ile geçen hafta Çaykur Rizespor’dan yeniden kiralanan Cenk Güvenç ilk 11’de forma giydi. İlk 11’deki diğer isimler eski futbolculardan oluştu. Yenilerden Behram, Onur Okan, Mehmet Sıddık, Mustafa Aşan, Yenal ile Ramazan karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı.
CENK-SHUKUROV İKİLİSİ
Teknik direktör Yusuf Şimşek, defansta Cenk Güvenç-Shukurov ikilisine görev verdi. Hazırlık maçlarında defansta görev yapan Ramazan yedek kulübesinde oturdu, Mehmet Yiğit ve Cenk Özbey tribüne çıktı.
KAHE YEMİN ETTİRDİ
Karşıyaka kaptanı Kahe, santradan önce tüm takım ve teknik heyeti etrafında toplayarak galibiyet yemini ettirdi. Brezilyalı yıldız henüz ilk dakikalarda ağları sarsarak takımını öne geçirdi.
ŞİMŞEK BELGESİNİ ALAMADI
Yeşil kırmızılılarda ikinci sezonunu geçiren Yusuf Şimşek, UEFA Pro Lisans Belgesi’ni henüz almadığı için esame listesinde yine Mustafa Ati Göksu, teknik patron olarak yer aldı. Şimşek yine basın toplantısına da katılamadı.
ESKİ KARŞIYAKALILAR
Antalyaspor’da eski Karşıyakalı oyunculardan Sezer Badur ve Murat Sözgelmez ilk 11’de oynadı. Hüseyin Atalay ise yedekti. Sezer, eski takımına gol attı.
YÖNETİM TAM KADRO TRİBÜNDE
Karşıyaka yönetimi, ilk maçta tam kadro protokol tribününe geldi. Futbolcular sahaya 2. Başkan Azat Yeşil’in firması İzka İnşaat’ın göğüs reklamıyla çıktı.