KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Beşiktaş maçında öncelikli olarak 3 puan almayı hedeflediklerini söyledi.
Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürdükleri tesislerinde gazetecilerin sorularına cevap/ veren Tolunay Kafkas, şöyle dedi:
"Öncelikli hedefimiz 3 puan. Alamıyorsak da bir puan almak istiyoruz. Ligin daha henüz başları da olsa toplayabileceğiniz puanları toplamak lazım. Önümüzdeki 8 maçtan alabileceğimiz maksimum puanı alıp, devre arasında yapacağımız takviyelerle tekrar Kardemir Karabükspor'u özlenen yere getirmek için çalışacağız."
Futbolcuların ellerinden geleni yaptığını da belirten Tolunay Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ama her takımda olduğu gibi bazı transferler tutuyor, bazıları tutmuyor. Katkı sağlamak çok önemli. Elinden geleni yapmak yetmiyor. Katkı sağlayan oyuncular olduğu gibi az katkı sağlayan oyuncular var. Devre arası eksik mevkilerimize transfer yapacağız.
Burada biz profesyonelce bir iş yapıyoruz. Bu işin de karşılığını vermek zorundayız. Burası özel bir yer. Çünkü burada çalışan işçilerin ağırlığı üstümüzde var. Bunu taşımak sorumluluk sahibi insanlara daha ağır bir yük getiriyor. Ben sorumluluğumun bilincinde bir adamım. Farklı bir karaktere sahibim. Bunu ben başkanımıza da ilettim. Zarar verdiğimi düşündüğüm an bu işin gereğini yaparım."
Tolunay Kafkas, golcü oyuncuları Gökhan Ünal'la yolların ayrılması konusunda da, "Profesyonel hayat içerisinde bunlar olağan şeylerdir. Bizimle en ufak bir sorunu olmamıştır. Sorunlarından bir tanesi, oyunda az süre almasıydı. Bu süreyi beğenmediği için takımdan ayrıldı. Hem onun için, hem de Karabükspor için hayırlı olmuştur. Kendisine bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum" diye konuştu.
Hakemlerin bu sene lige formsuz başladıklarını da söyleyen Tolunay Kafkas, "Umarım bundan sonra düzelirler. Çok kolay ve basit kart çıkarıyorlar. Bir hakemin öncelikli görevi eğer bir kasıt yoksa takımların mücadelesini 11'e 11 bitirmeli. Ama bizde ki yorum farkıyla Avrupa'da ki yorum farkı biraz farklı oluyor" dedi.