KARDEMİR Karabükspor Kulübü, Bursasporlu Enes Ünal konusundaki açıklama yapan Başkan Mustafa Yolbulan'ı kınayan Bursaspor'a sert tepki gösterdi.
Kardemir Karabükspor Başkanı Yolbulan, 1-0 yenildikleri Bursaspor maçındaki penaltı pozisyonunda Enes Ünal'ın sportmenliğe aykırı hareket ederek emeklerini çaldığını belirtmiş, Bursaspor'da internet sitesinde Yolbulan'ı kınamıştı.
Kardemir Karabükspor Kulübü Yönetim Kurulu, internet sitesinde Bursapor'un açıklamasına tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:
"Bursaspor-Kardemir Karabükspor maçında yaşanan pozisyon ve bu pozisyon neticesinde haksızlığa uğramış olmamız gerçeğini kamuoyunun dikkatine sunmuş bulunmaktayız. Özellikle genç ve gelecek vadeden sporcularımızın ülke futbolu için son derece önemli olduğunu, sportmenliğe önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Sportmenlik dışı davranışları kamuoyunun dikkatine sunmayı söz konusu futbolcularımızın gelişimi açısından yerinde buluyoruz. Hepimizin sahip çıkması gereken sportmenlik ilkesine yönelik yapılmış bir değerlendirmeyi akıl tutulması olarak değerlendiren bir açıklamanın esasında bir akıl tutulması örneği olduğunu düşünüyoruz. Başkanımız Mustafa Yolbulan, değerlendirmelerini daima sporcu ve rakip kulüplere saygı çerçevesinde yapmış ve şahsen çok beğendiği, tertemiz yüzlü gerçek bir yıldız adayı olarak gördüğü rakip takım sporcusunun sporun ruhuna aykırı davranışı nedeniyle üzüntülerini ifade etmişlerdir. Kardemir Karabükspor olarak Bursaspor Kulübü'nün yapmış olduğu açıklamayı kınıyor, değerli rakibimizi sportmenliğe aykırı davranışlara karşı diğer kulüpler gibi yanımızda görmek istiyoruz."

BD(EE/AÖ)