Bülent DİKTEPE/KARABÜK,()- KARDEMİR Karabükspor'un UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turundaki rakibi Norveç'ten Rosenborg ile İrlanda'dan Sligo Rovers takımlarının galibi olacak. Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, iyi bir kura çektiklerini söyledi.
Çekilebilecek en iyi kurayı çektiklerini belirten Yolbulan, "Herkes Rosenborg'u tanıyor ama Sligo Rovers ilk maçta deplasmanda 2-1 galip geldi. Şu anda İrlanda takımı avantajlı görünüyor. Ama Rosenborg da deplasmanda galip gelebilir. Kardemir Karabükspor 45 yıllık tarihinde ilk defa 31 Temmuz'da sahasında bir Avrupa maçı oynayacak. Komşu illerimizdeki futbolseverlerin Karabük'te bir Avrupa maçını izleme şansı varken bunu değerlendirmeleri için kentimize davet ediyorum. İnşallah dolu tribünler önünde güzel bir maç olur" dedi.
Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade eden Yolbulan, "Bazıları ilk maçı deplasmanda oynamanın daha avantajlı olduğunu söylüyor ama bizim gibi Avrupa tecrübesi fazla olmayan, ilk defa Avrupa'da oynayacak bir takımın ilk maçını kendi sahasında oynaması daha iyi. İyi bir takım kurduk. Ekibimize güveniyoruz. Turu geçeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI